LU PPMF studenti - topošie kulturoloģijas studenti Ziemassvētku burvību sagaida jau 14.decembrī. Foto: Valērija Frolovičeva, LU PPMF studente

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF) 14.decembra vakarā profesionālā bakalaura studiju programmas "Skolotājs" studenti - topošie kulturoloģijas skolotāji un viņu mācībspēki pulcējās pirmajā kopējā Ziemassvētku pasākumā, aizsākot jaunu kopā būšanas, saliedēšanās un pateicības tradīciju, kas rosināja iepazīt visu kursu studentus un docētājus draudzīgā noskaņojumā ar skatu uz Adventa laika burvību.

No iepazīšanās un atmiņu kaleidoskopa fotogrāfijās par to, kādi mēs esam un ko gada laikā piedzīvojām un sasniedzām, līdz ar saldiem priekiem un siltu tēju kopā ar sadziedāšanos, sirsnīgiem un arī jautriem stāstiem tika piedzīvots ceļojums studentu un pasniedzēju Ziemassvētkos.

Nepiespiesti un improvizējot katram atmiņā uzplaiksnīja sirdij mīļš un tuvs stāsts. Gan no katra bērnības Ziemassvētkiem, gan no pasniedzēju atmiņām par svētku svinēšanas tradīcijām dažādos laika posmos, gan no studentu un pasniedzēju jautriem atgadījumiem studiju procesā – skanēja īpašā, krāsainā un neaizmirstamā  sajūtu un atmiņu palete.

Pateicoties stāstos pārdzīvotajam, studenti iepazinās ar Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas īpatnībām pasniedzēju un studentu bērnībā. Īpašā svētlaimes sajūta tika piedzīvota no teātra zinātnieces un docētājas Silvijas Geikinas atmiņām par E.Smiļģa laika Ziemassvētkiem teātrī,  ko turpināja docētāja Andreja Mūrnieka klavierpavadījumā skanošā un visu klātesošo dziedātā Franca Grūbera dziesma “Svēta nakts, klusa nakts”.

Stāstiem mijoties ar dziesmām un apsveikumiem, tika izspēlētas arī intelektuālās un radošās aktivitātes kulturoloģisko kompetenču veicināšanā. Sirsnīgā noskaņā tika iepazīti visi “Kulturoloģijas skolotājs” apakšprogrammas studenti un mācībspēki.

Saldās un krāšņās balvas klātesošajiem sagādāja gan 2. kurss ar pārsteigumu laimestiem, gan 3. kursa studente Kristiāna Sproģe ar pašcepto un unikālās receptes kulturoloģisko torti, gan mīļās pasniedzējas Helgas Ingeborgas Melnbārdes Ziemassvētku vecītis ar īpašo Ziemassvētku piparkūku albumu, gan LU PPMF Studentu pašpārvalde ar lielo svētku kliņģeri, gan pasniedzējs Andrejs Mūrnieks ar labi temperēto balsi, gan sirdij mīļi pasniedzēji Otto Ķenga, Austra Avotiņa, Silvija Geikina ar saviem burvīgiem novēlējumiem un jaukiem Ziemassvētku stāstiem, gan studenti ar kopā dalīšanās prieku, teikām un saldām dāvanām.

Kā mums īsti gāja, ielūkojies fotomirkļos.

Patiess prieks par kopīgi pavadīto laiku, tas bija svētīgs un noderīgs. Gūtā pieredze un novēlējumi iedvesmo būt kopā, darīt visu to labāko, kas ir katra spēkos, būt radošiem un atjautīgiem - tādi ir un būs kulturologi! Paldies katram, kas piedalījās un atbalstīja šo mirkli, kas paliks katra sirdīs un atmiņās!

Pasākumu organizēja studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammas “Kulturoloģijas skolotājs” 2. kursa studentes - Sintija Grīsniņa-Grīsle, Valērija Frolovičeva, Diāna Lielmane, Daira Eņģele, Alise Zvirgzdiņa, Sandra Tihomirova un 4.kursa students Ļevs Rusilo.

Lai svētīts un gaišs Ziemassvētku laiks katrā mājā!

Dalīties