22. februārī vienā no Aldaris LBL spēlēm BK ''Latvijas Universitāte'' (LU) viesojās pie ''Jelgavas'' basketbolistiem un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, pārspējot mājiniekus ar 97-75. Jāuzteic Mārtiņš Darģis – viņam šajā spēlē 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Spēles pirmos punktus guva ''Jelgava'' – Sandis Silavs realizēja tālmetienu, taču uz to tūlīt atbildēja Niks Saknītis pats ar savu trejaci. Var teikt, ka pirmās spēles minūtes kopumā iezīmēja arī visu pirmo ceturtdaļu – nevienu brīdi komandas nešķīra vairāk kā trīs punkti (tāds pārsvars divdesmit vienu sekundi bija LU). Pirmo desmit minūšu duelis noslēdzās veiksmīgāk mājiniekiem – pēdējais punktus guva Gatis Justovičs, dodot savai komandai pārsvaru 19-20 pēc pirmās ceturtdaļas. Otrās ceturtdaļas iesākums bija kā turpinājums pirmajai – komandas turpināja mainīties groziem, un rezultāta starpība visu laiku bija maza. Tā tas turpinājās līdz ceturtdaļas vidum, kad beidzot tika izdarīts izrāviens – to paveica studenti, gūstot deviņus punktus pēc kārtas, tā panākot rezultātu 39-30. Līdz puslaikam gan jelgavnieki četrus punktus atspēlēja, taču pārtraukumā viesi tik un tā devās vadībā ar rezultātu 39-34. Otrā puslaika pirmie punkti piederēja Latvijas Universitātei – Darģis realizēja divus soda metienus un panāca jau +7. Aptuveni šāda starpība turējās līdz ceturtdaļas ceturtajai minūtei, kad Strazdiņa divi punkti un Aizpura grozs ar sodu studentiem deva augsto +11 (55-44). Tūlīt sekoja Jelgavas atbilde, neilgā laikā starpību samazinot līdz 6 punktiem, tad divi Večena soda metieni, un atkal ''Jelgavas'' izrāviens, kas rezultāta starpību samazināja līdz vien trīs punktiem. Sekmīga Lūša spēle ceturtdaļas izskaņā ļāva mierīgāk uzelpot LU – viņa pēdējiem pieciem punktiem Jelgava varēja atbildēt vien ar diviem, tāpēc pirms izšķirošajām desmit minūtēm tablo uzrādīja 62-56 par labu LU. Ceturto ceturtdaļu ļoti labi uzsāka viesi – 6-0 izrāviens nodrošināja ērtu +12 pārsvaru. Kaut gan dažus punktus jelgavnieki atspēlēja, tomēr sekoja vēl viens izšķirošs izrāviens LU izpildījumā – 13 bezatbildes punkti, un nedaudz vairāk kā četras minūtes pirms spēles beigām iegūts līdz šim lielākais pārsvars +19. Uz šo triecienu mājinieki vairs nespēja atbildēt, un Latvijas Universitāte nosargāja uzvaru, izcīnot panākumu ar rezultātu 97-75. Iespaidīgs šodien bija Mārtiņš Darģis – viņš bija Latvijas Universitātes rezultatīvākais spēlētājs ar 22 punktiem, kā arī labākais cīņa zem groziem ar 11 atlēkušajām bumbām. Labas spēles arī Lūsim un Strazdiņam – attiecīgi 20 un 15 punkti. Jelgavai visvairāk gūto punkti bija Bricim (18). Vērts uzsvērt augsto LU precizitāti no soda metienu līnijas – realizēti 22/23 (96%!) no izmestajiem metieniem. Līdz ar šo maču savstarpējo cīņu sezona ar jelgavniekiem tika noslēgta ar pozitīvo 3-1 bilanci, turklāt LU šī bija desmitā uzvara šosezon! Nākošo spēli Latvijas Universitāte aizvadīs trešdien, viesos tiekoties ar BA Turība vienaudžiem, taču jau nākošās nedēļas nogalē sekos mājas spēle, kurā LU uzņems BK Saldus. Spēle Rīgas OSC sāksies plkst. 20:00.

Aldaris Latvijas Basketbola līga

22.02.2014. 14:00 Zemgales OC (Jelgava)

     

75-97

(20-19, 14-20, 22-23, 19-35)

BK Jelgava: Bricis 18 (3 pārķ.b.), Kanbergs 15, Skidans 10, Bērziņš 9, Rugājs 8, Čunda 6, Justovičs 6, Silavs 3, Paegle. Latvijas Universitāte: Darģis 22 (11 atl.b.), Lūsis 20, Strazdiņš 15, Aizpurs 9, Bikše 8 (6 rez.piesp.), Saknītis 8, Ošiņš 7, Večens 2, Zēbergs, Rēķis.

  

 

          

Dalīties