Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) Jauno mediķu skolu (JMS) absolvējuši 54 vidusskolēni, kas nākotnē vēlas kļūt par ārstiem un farmaceitiem. No janvāra skolā mācības turpinās 90 jaunieši, bet kopumā sešos gados skolu absolvējuši 554 skolēni no visas Latvijas.

“Medicīnas fakultāte lepojas, ka arī šogad Jauno mediķu skolā mācījās un to sekmīgi absolvējuši zinoši un motivēti jaunieši, kuru agrīnā un noturīgā interese par medicīnas studijām vieš cerību, ka Latvijas veselības aprūpē nekad netrūks labu speciālistu, ja vien pratīsim tos noturēt un motivēt darbam pašu mājās,” uzsver JMS vadītāja Solvita Olsena.

JMS ir kļuvusi par nozīmīgu medicīnas izglītības posmu, kas ļauj jauniešiem apzināti izvēlēties savu nākotnes profesiju un sagatavoties nopietnām studijām. Pateicoties JMS, katru gadu LU Medicīnas fakultātē nonāk tikai labākie un motivētākie studenti.

JMS ir aizraujošs lekciju cikls vidusskolu 11.klases skolēniem, kuri padziļināti interesējas par medicīnu. Mācības skolā ir bez maksas un tās norit vienu reizi mēnesī, katra mēneša pēdējā sestdienā. Programmu vidusskolēni apgūst viena gada laikā no janvāra līdz novembrim. Nodarbības ir dinamiskas un intensīvas, vienlaikus dodot iespēju 12.klases skolēniem pavasari veltīt vidusskolas noslēguma pārbaudījumiem. Skolas absolventi iegūst sertifikātu, kas, stājoties LU MF, dod iespēju saņemt 10 papildpunktus.     

Skolas ietvaros jaunieši gūst ieskatu cilvēka anatomijā un histoloģijā, uzzina par ķirurģiskām un onkoloģiskām slimībām, to izcelsmi un ārstēšanu. MF docētāji iepazīstina jauniešus ar traumu rašanās cēloņiem un to ārstēšanas metodēm, izklāsta interesantākās dzemdniecības un ginekoloģijas tēmas, kā arī atklāj jaunākās aktualitātes pediatrijā. Mācību kursā iekļauta gan farmakoloģijas lekcija, gan semināri par funkcionālās izmeklēšanas testiem un molekulārās bioloģijas metožu izmantošanu medicīnā. Paralēli specializētajiem kursiem skolēniem tiek piedāvāts ieskats medicīnas vēsturē, medicīnas ētikā un tiesībās. JMS lekcijas un seminārus vada pieredzes bagāti LU MF mācībspēki un medicīnas nozares labākie praktiķi.

Dalīties