Dārgie studenti, mīļie fakultātes ļaudis, atkal esam septembrī – jauna akadēmiskā gada sākumā, un ar to arī visus sveicu!

Humanitāro zinātņu fakultāte šogad kļuvusi par teju sešsimt studentiem pirmkursniekiem „pilnāka” – par to prieks un gandarījums. Būs jauki satikt jau zināmos un interesantos vecāko kursu studentus, maģistrantus, arī doktorantūras studijām jau piepulcējušies jaunie. Būs spraigs septembris, jo  plānos ne tikai lekcijas un semināri, bet arī bagātīga konferenču, izstāžu, diskusiju programma jau izveidojusies; rau, Dzejas dienas visu septembra pirmo pusi rosina būt dzejiskā noskaņojumā, to noslēgums fakultātes pagalma pļavā – kur vēl Rīgas centrā radīsiet tādu lauku dārza atmosfēru?! Izmantosim, ja gadīsies siltāka diena, āra auditoriju neparastību nodarbībās, sauksim laukā pasniedzējus – jo tik īss tas maigais pirmsrudens laiks (līdz 23. septembrim!). Tad jau nāk dūmakaini drēgnais novembris, kad no siltām iekštelpām nodarbību laikā vērosim salnaino zāli…

Tas viss būs, bet tagad esam atpūtušies, labā garastāvoklī, labiem vasaras iespaidiem (skatiet kopbildi 4. septembra kliņģera ēšanā), gatavi – ja vajadzēs – arī negludākām dienām; bet domājam un ceram uz veiksmīgajām, piepildītajām.

Kā paši strādāsim, kā studēsim, tāda arī veidosies humanitāro zinību slava un vērtība, jo LU tajās „nosaka toni” Latvijā un rāda sevi arī starptautiski.

Ilze Rūmniece
HZF dekāne

Dalīties