Noslēdzoties kārtējam akadēmiskajam studiju gadam, Latvijas Universitātē (LU) ik vasaru notiek izlaidumi. Tradicionāli tie norisinās "alma mater" sirdī – Lielajā aulā, un diplomus absolventiem pasniedz universitātes rektors. Kā vienā no universitātes lielākajām fakultātēm, Juridiskajās fakultātē arī absolventu skaits ir viens no augstākajiem. Šovasar studijas fakultātē noslēgs 271 students.

20. jūnijā, plkst. 10:00 notiks Bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" izlaidums un sociālo zinātņu bakalaura grādu tiesību zinātnē saņems 133 studenti. Jauno bakalauru vidū ir arī basketbola kluba "Latvijas Universitāte" basketbolists Pauls Bergs un vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare, kas kvalificējusies Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Šā gada LU vasaras izlaidumu sēriju noslēgs Juridiskās fakultātes maģistru izlaidums 4. jūlijā, plkst. 10:00. Sociālo zinātņu maģistra grādu saņems 7 studenti, bet profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī jurista kvalifikāciju - 131 students. Jauno maģistru vidū ir arī 3 Latvijas Universitātes mecenātu stipendiāti:
  • Baiba Zvejniece, kas studiju un pētniecības darba atbalstam saņēma Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas stipendiju,
  • Toms Vilnis, kam piešķīra universitātes dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju
  • un Dārta Freimane, kas saņēma ZAB "Eversheds Bitāns" un zvērināta advokāta Māra Vainovska stipendiju.
Absolventus izlaidumos tradicionāli sveiks ne tikai fakultātes dekāne un mācībspēki, bet arī Tieslietu ministrs, valsts un tiesu varai pietuvinātu profesionālo organizāciju vadītāji. Absolventi, kas kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties izlaiduma svinīgajā aktā, diplomu var saņemt vēlāk, ierodoties universitātē ar ID dokumentu. Juridiskā fakultāte absolventus aicina neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt izkopt savas prasmes un zināšanas. Uzņemšana maģistrantūrā sāksies šā gada 4. jūlijā, bet doktorantūrā - 15. augustā. Absolventi aicināti nākotnē savas profesionālās zināšanas attīstīt arī ar fakultātes Juridiskās tālākizglītības un profesionālās pilnveides centra programmās, kā arī saglabāt saikni ar savu alma mater, iesaistoties LU Absolventu kluba darbā un aktivitātēs.  Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte ir lielākā, tradīcijām un sasniegumiem tiesību zinātnē bagātākā juridiskās izglītības realizētāja Latvijā. Fakultāte lepojas un ir pazīstama ar saviem mācībspēkiem un absolventiem – izciliem juristiem. Latvijas Universitāte ir vienīgā Latvijas augstskola 5% pasaules labāko universitāšu vidū.

Dalīties