Vakar pirmās pārbaudes spēles aizvadīja BK Latvijas Universitāte augstākā līmeņa vīriešu un sieviešu komandas. Vīrieši izbraukumā pārliecinoši ar 111-46 pārspēja Vidzemes Augstskolu, savukārt dāmas Liepājā atzina Krasnojarskas Jeņisej komandas pārākumu ar 49-93.

Dāmas par šo pārbaudes spēli uzzināja vien dienu iepriekš, kad saņēma uzaicinājumu no Krievijas komandas aizvadīt pārbaudes spēli. Krasnojarskas Jeņisej šobrīd Liepājā aizvada treniņnometni un Latvijas Universitātes komandai sedza visas izmaksas, kas saistās ar komandas aizkļūšanu līdz Liepājai.

Lāsma Bērziņa: ''Uz Liepāju aizbraucām 8 spēlētāju sastāvā, bet, pateicoties fiziskajiem treniņiem 7 nedēļu garumā pie Santas Visockas, nogurums nebija jūtams tā kā parasti tas mēdz būt pirmssezonas spēlēs.

Šī spēle mums bija svarīga, lai kaut ko iemācītos no visa tā, ko dzirdējām un pildījām nometnē. Protams, neliels haoss uzbrukumā bija, taču gan meitenes jūt, gan arī treneris saka, ka redz labu potenciālu turpmākajam mūsu sezonas darbam, tikai, saprotams, jāiegulda liels darbs treniņos. Bija redzamas arī vairākas pozitīvas lietas. Liels prieks, ka jaunās komandas spēlētājas nebija nemaz tik sabijušās un aktīvi iesaistījās spēlē jau no pirmajām minūtēm laukumā. Uz šo brīdi varu teikt, ka meitenes ir motivētas un apņēmības pilnas darbam!''

 

 

Vīriešu komanda pirmo pārbaudes spēli izbraukumā aizvadīja pret ambiciozo Vidzemes Augstskolas studentu komandu. Pārņemot iniciatīvu jau no pirmajām spēles minūtēm, pārliecinošu uzvaru izcīnīja LU.

Mārcis Vītols: ''Sākuma sastāvā devos es, Ošiņš, Aizpurs, Darģis un Rēķis.No paša spēles ievada sākām kontrolēt notikumus laukumā. Mūsu uzdevums bija agresīvi spēlēt aizsardzībā, kas, acīm redzot, nesa vēlamo rezultātu. Galvenais, ka nospēlējām bez lieliem kritumiem un sevi pierādīt bija visiem 12 spēlētājiem.''

 

 

 

 

Jau šodien vīriešu komanda aizvadīs otro pārbaudes spēli, Lietuvas pilsētā Kauņā tiekoties ar LSU-Atletas studentu komandu. Mačs sāksies plkst. 17:30.

 

Pārbaudes spēle, 05.09.2013., Valmiera

Vidzemes Augstskola - Latvijas Universitāte

46:111

(10:28, 12:21, 10:29, 14:33)

LU: Lūsis 17+9AB, Rēķis 14, Bikše 14, Aizpurs 12, Vītols 10, Strazdiņš 9, Jaunozols 8, Darģis 6, Zēbergs 5, Eiduks 3, Lerķis 2  

 

Basketbola komandu Latvijas Universitāte atbalsta: Latvijas Universitāte, TelCom, Veselības centrs 4, Magnerot, Nike, Swedbank, Venden, Digitālās Drukas Studija, Papyrus, Sportland, X-Power, Adrenaline Tan un Rīgas Olimpiskais Sporta centrs. 

Seko mums un uzzini pirmais:

      

Dalīties