Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
Bakteriālo eksopolisaharīdu iegūšanas tehnoloģijas izstrāde industriālās pārtikas produkcijas funkcionālās kvalitātes uzlabošanai
Pēdējās izmaiņas veiktas:
11.08.2016

Projekta gaitā izolēti un identificēti industriāli perspektīvi biopolimērus sintezējošie mikroorganismu celmi un izstrādāta bakteriālo eksopolisaharīdu iegūšanas tehnoloģija. Mikroorganismu kultūras var  izmantot industriālās pārtikas produkcijas funkcionālās kvalitātes uzlabošanai. Tika definēta arī producentu kultivēšanas apstākļu ietekme uz biopolimēru fizikāli ķīmiskām un tehniskām īpašībām, kā arī izstrādāts paņēmiens jauna funkcionāla uzturlīdzekļa iegūšanai liekā svara problēmas risināšanai un kardiovaskulāro slimību profilaksei.

Piedāvājumu iesniegt līdz šā gada 31. augustam. Jautājumus par sarunu procedūras norisi uzdot Jānim Bikšem (Tālrunis: 29844924; e-pasts: Janis.Bikse[at]lu.lv). Atbildes uz specifiskiem jautājumiem var sniegt projekta vadītājs Pāvels Semjonovs (E-pasts:  psem[at]latnet.lv).