Piektdien, 5. oktobrī, Rīgā noslēdzās Latvijas Universitātes Studentu biznesa inkubatora rīkotā studentu “startup” konference “ICEBREAKERS'18”, kas pulcēja simtiem studentu, uzņēmējdarbības profesionāļu un entuziastu no visas Eiropas.

Konference norisinājās visas dienas garumā PeopleWork Riga ofisā, un uz divām paralēlām  skatuvēm pulcēja 50 starptautiskus runātājus. Pasākumu atklāja Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, sniedzot prognozes par Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas nākotni un jaunatnes iespējām iesaistīties.

Konferences noslēgumā 10 komandas cīnījās 10 000 EUR grantu konkursā. Šo summu savā starpā sadalīja trīs komandas. Par labāko ideju žūrija atzina '3DBlockchain', kam tika piešķirti 5000 EUR uzņēmuma tālākai attīstīšanai. 3000 EUR ieguva 'Parkdroid', savukārt 'Mucina' saņēma 2000 EUR sava uzņēmuma attīstīšanai. Savukārt īpašo balvu - iespēju apmeklēt 'Techchill' konferenci - saņēma komanda 'Autofi', kam šajā attīstības stadijā visvairāk noderētu iespēja tikties ar investoriem un mentoriem.

''ICEBREAKERS'18” jauniešiem deva iespēju iepazīt biznesa iespēju daudzveidību dažādās jomās- Tehnoloģijas, Medicīna, Biznesa iespējas digitālā vidē, Mākslīgais Intelekts un Blockchain.
Konferenci apmeklēja starptautiskas kompānijas kā Taxify, Revolut, Anatomy Next, DraugiemGroup, Printful, Vividly uc., lai dalītos ar veiksmes stāstiem un studentiem piedāvātu jaunas karjeras iespējas. Dalībnieki varēja piedalīties praktiskajās nodarbībās, ko rīkoja uzņēmumi kā Microsoft Latvia, Portāls VR Arcade, LearnIT un Tilde.

Konferencē bija iespējams iepazīt aktuālākos “startup” nozares jaunumus un tendences, un atklāt veiksmīgākos veidus, kā uzsākt savu biznesu, nodrošinot tā attīstību un konkurētspēju arī globālā mērogā, kā arī bija iespēja apskatīt Latvijas piedāvātās atbalsta iespējas sekmīgas uzņēmējdarbības veicināšanai.
Konference pierādīja, ka Baltijas valstis ir lieliska vieta, kur uzsākt savu biznesu un augt Eiropas līmenī. Arī ''ICEBREAKERS” runātāja un Revolut pārstāve Ieva Elvyra Kazakeviciute atzina:
“Baltijas Valstu jauniešiem ir milzīgs potenciāls. Gūstiet zināšanas šāda veida konferencēs un izmantojiet iespēju mācīties no citu uzņēmēju kļūdām un veiksmes stāstiem.”

   

Dalīties