Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
stipendija+cita augstskola
Autors Ziņojums
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [17:04]
Viesis rakstīja:
Antuanete rakstīja:
Viese rakstīja:
Esi latvietis, nostučī! :twisted:

O, jā, šis ir īsti vietā icon_smile.gif

man atkal kursaa stiipas sanjem straadaajoshi studenti. piektdien sniegshu rektoram apelaaciju, luudzot viņus eksmatrikulēt. lai tik lido, šmaukļi

Cik nožēlojami savu alkatīgo trulumu manifestēt!!! Bet kronis visam, ka Tev, visticamāk, tā stipendija nespīdētu kā savas ausis, pat, ja Tu būtu vienīgais budžetnieks visā LU (ja Tu vispār šobrīd esi budžetā...) - sekmes nevelk, bet skaudība gan!!!
....
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [19:54]
Bet tas tiesam nav godigi,ka stradajosie sanem stipendijas! Jo tie ta un ta sanem naudu,bet varbut kads cits nestrada vai vel kaut kas... KAUNS tiem kas pieteicas stipendijai, kaut gan tiem nebija nekadas tiesibas ( jo pec LU likumiem ja students strada tad nedrikst sanemt stipendiju) Un tas nav skaudiba!
Vinnijs
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [20:24]
Rektors jau nevar parbaudit vai strada vai ne. Nav tadas tiesibas. Tad ir jasniedz prasiba tiesa. Var jau stradat pieteiksanas bridi, bet nevar stradat stopendijas sanemsanas laika un to var patraukt. Tapat var notikt otradi - nestrada kad piesakas, bet tad sak stradat. Tad ir jaatsakas no stipendijas. Katrs so noteikumu zinasanu apliecinaja piesakoties stipendijam, bet parbaudit to var tikai tiesa vai VID.
stress
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [22:37]
izgliitiibas likums ir pilniigi tizls. ja cilveeks straadaa, maacaas divaas augstskolaas (vienaa budzjetaa, otraa - nee), kaapeec gan vinjsh veel nevareetu sanjemt stipendiju? Es, piemeeram, stipendiju taadaa gadiijumaa izlietotu kaados savos peetiijumos, nebuutu jaaluudz nauda privaatajiem, un arii fondos paliktu vairaak naudas, ko iedot tiem, kuriem taa vairaak par mani vajadziiga. ir peetiijumi, kuri nesanjem pietiekamu finanseejumu - luudzu, reku finanshu avots. nu protams, ja vien visi buutu tik "godiigi" kaa es, tad tas izdotos. icon_smile.gif)
Turpinot teemu: kaads tur godiiguma princips pret budzjeta studentiem?
protams, LU iedod akadeemisko izgliitiibu, taatad meerkjis ir 4 gadus ieguut akadeemiskaas, nevis praktiskaas zinaashanas, liidz ar to straadaat buutu nelogjiski. bet kaa ar profesionaalo izgliitiibu? kaa tad to var ieguut, ja ne praktizeejoties, un vislabaakaa prakse ir - straadaat, ne taa?
taatad, godaajamaa LU vadiiba vareetu paarskatiit sho jautaajumu. nesaprotu, cik ilgi atbalstiisim njergas, kuri rokas graamataas, un reaalajaa dziivee nespeej savas zinaashanas pielietot, kaa arii ir pilniigi nekomunikatiivi indiviidi - reku rodas bezdarbs, daamas un kungi. (protams, visi taadi nav)
es shobriid stipendiju uztveru kaa sociaalu pabalstu 4 gadu garumaa indiviidiem, kuriem peec izgliitiibas ieguushanas, es veel maksaashu pabalstus (jo maksaaju nodokljus valstij, un godiigi), jo darbu diez vai vinji varees atrast, un pa tiem pashiem 70 ls paartikas veikalaa vai liidziiigaa uznjeemumaa diez vai gribees straadaat.
taa kaa nepiikstiet par godiiguma principu pret nestraadaajoshiem studentiem. pilngadiiba saakas ar 18. jaasaak domaat, vai ne?
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [22:45]
.... rakstīja:
Bet tas tiesam nav godigi,ka stradajosie sanem stipendijas! Jo tie ta un ta sanem naudu,bet varbut kads cits nestrada vai vel kaut kas... KAUNS tiem kas pieteicas stipendijai, kaut gan tiem nebija nekadas tiesibas ( jo pec LU likumiem ja students strada tad nedrikst sanemt stipendiju) Un tas nav skaudiba!

Ir jau arī vietas, kur ir atļauts strādāt un saņemt stipu... Palasi dziļāk nosacījumos.. Piem. darbs LU labā..
A
Viesis
Ievietots: 20. 09. 2006 [22:49]
stress rakstīja:
izgliitiibas likums ir pilniigi tizls. ja cilveeks straadaa, maacaas divaas augstskolaas (vienaa budzjetaa, otraa - nee), kaapeec gan vinjsh veel nevareetu sanjemt stipendiju? Es, piemeeram, stipendiju taadaa gadiijumaa izlietotu kaados savos peetiijumos, nebuutu jaaluudz nauda privaatajiem, un arii fondos paliktu vairaak naudas, ko iedot tiem, kuriem taa vairaak par mani vajadziiga. ir peetiijumi, kuri nesanjem pietiekamu finanseejumu - luudzu, reku finanshu avots. nu protams, ja vien visi buutu tik "godiigi" kaa es, tad tas izdotos. icon_smile.gif)
Turpinot teemu: kaads tur godiiguma princips pret budzjeta studentiem?
protams, LU iedod akadeemisko izgliitiibu, taatad meerkjis ir 4 gadus ieguut akadeemiskaas, nevis praktiskaas zinaashanas, liidz ar to straadaat buutu nelogjiski. bet kaa ar profesionaalo izgliitiibu? kaa tad to var ieguut, ja ne praktizeejoties, un vislabaakaa prakse ir - straadaat, ne taa?
taatad, godaajamaa LU vadiiba vareetu paarskatiit sho jautaajumu. nesaprotu, cik ilgi atbalstiisim njergas, kuri rokas graamataas, un reaalajaa dziivee nespeej savas zinaashanas pielietot, kaa arii ir pilniigi nekomunikatiivi indiviidi - reku rodas bezdarbs, daamas un kungi. (protams, visi taadi nav)
es shobriid stipendiju uztveru kaa sociaalu pabalstu 4 gadu garumaa indiviidiem, kuriem peec izgliitiibas ieguushanas, es veel maksaashu pabalstus (jo maksaaju nodokljus valstij, un godiigi), jo darbu diez vai vinji varees atrast, un pa tiem pashiem 70 ls paartikas veikalaa vai liidziiigaa uznjeemumaa diez vai gribees straadaat.
taa kaa nepiikstiet par godiiguma principu pret nestraadaajoshiem studentiem. pilngadiiba saakas ar 18. jaasaak domaat, vai ne?

Cik zinu tad nosacijums par darba ierobezojumu ir MK noreikumos, kurus pienema pec Latvijas Studentu Apvienibas priekslikuma. Zinu ka LU ir runats par to, ka stipendija ir jasanem visiem, bet tas ir jalemj citiem.
Viesis
Ievietots: 21. 09. 2006 [14:18]
icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif kaads nevar atbildeet normaali - ja stipendija ir pieshkjirta - kad to paarskaitis kontaa?....nu aptuveni - kad?...kaa agraak bija - vai juus te visi pirmo reizi sanjemsiet???...
Marts
Viesis
Ievietots: 21. 09. 2006 [16:01]
kaads nevar atbildeet normaali - ja stipendija ir pieshkjirta - kad to paarskaitis kontaa?....nu aptuveni - kad?...kaa agraak bija - vai juus te visi pirmo reizi sanjemsiet???...

Kontā to pārskaitīs atkarībā no tā, kāda ir Tava banka, bet ne vēlāk par 25. datumu katru mēnesi.

Pēc LU likumiem? Kas ir LU likumi? Kādēļ tie būtu 100% jāievēro studentiem, ja pati augstskola tos ne vienmēr ievēro? Piemērus šeit neminēšu, bet to ir pietiekami, kad cilvēkam visu laiku stāsta, atsaucoties uz likumiem, kaut ko vienu, bet beigās izrādās, ka nebūs tā, kā tika stāstīts.

Godīgi nav nevis tas, ka (visticamāk puslegāli) strādājošie saņem stipendijas, bet tas, ka viņiem šādu tiesību nav - reāli cilvēku soda par to, ka viņš var pavilkt gan darbu, gan mācības.
Kārtējā iespēju ierobežošana. Līdzās aizliegumam mācīties vienlaicīgi vairākās programmās.
stress
Viesis
Ievietots: 21. 09. 2006 [16:45]
ir atskjiriiba, vai sanjem 100ls + stipendija, vai 400ls + stipendija. pirmajaa gadiijumaa - man stipendiju naaktos izteereet dziivoklja iirei vai kaut kam tamliidziigam, otrajaa gadiijumaa - man taa iisti tos nevajadzeetu, taadeelj ieguldiitu kaadaa projektaa. noteikumus zinu, bet netaisos respekteet, ja tie ir mulkjiigi.
Viesis
Ievietots: 21. 09. 2006 [17:32]
Heh, viss ir skaidrs. Mees ierobezhojam cilveekus tieshi taapeec, ka mums NAV vajadziigi tie, kas VAR pavilkt maaciibas un darbu vienlaikus. Prieksh kam mums ir talanti? Mees tachu eksporteejam Iirijaa seetniekus un celtniekus. Eiropa mums talantus nepasuutiija icon_smile.gif
Pāriet uz lappusi
1