Citējot ziņojumu...
| Autors |
Ziņojums |
|
Nita
Reģistrēts kopš: 09.10.2004
Ziņojumi: 7
|
|
Ievietots: 01. 09. 2006 [14:32]
|
Citējot ziņojumu, forums apgalvo, ka tas-un-tas ir rakstījis to-un-to... Bet es, piemēram, ne reizi mūžā neesmu neko "rakstījis", tāpat kā vismaz puse pārējo Latvijas iedzīvotāju 
Kāpēc gan neteikt, ka tas-un-tas to-un-to rakstīja?
|
|
|
|
|
raviks
Reģistrēts kopš: 28.07.2006
Ziņojumi: 466
|
|
Ievietots: 01. 09. 2006 [23:03]
|
Nita rakstīja: Citējot ziņojumu, forums apgalvo, ka tas-un-tas ir rakstījis to-un-to... Bet es, piemēram, ne reizi mūžā neesmu neko "rakstījis", tāpat kā vismaz puse pārējo Latvijas iedzīvotāju
Kāpēc gan neteikt, ka tas-un-tas to-un-to rakstīja? 
Vai tiešām kādu uztrauc pat tāda štelle? Man acis kantainais no šitā paliek. Every kind action has a not-so-kind reaction.
|
|
|
|
|
Nita
Reģistrēts kopš: 09.10.2004
Ziņojumi: 7
|
|
Ievietots: 02. 09. 2006 [00:13]
|
Es neesmu īpaši uztraukusies, godīgi sakot. Vienkārši žēl dzimtās valodas Bet, ja no gluži nekaitīgiem izteikumiem acis kantainas kļūst, tas laikam nopietni... Varbūt jums, cienītais, laiks parunāt ar ārstu?
|
|
|
|
|
raviks
|
|
Ievietots: 02. 09. 2006 [01:08]
|
Nita rakstīja: Es neesmu īpaši uztraukusies, godīgi sakot. Vienkārši žēl dzimtās valodas  Bet, ja no gluži nekaitīgiem izteikumiem acis kantainas kļūst, tas laikam nopietni... Varbūt jums, cienītais, laiks parunāt ar ārstu?
"Rakstījis" ir latvisks vārds, pilnīgi pieņemams, tā ir saliktās pagātnes forma. Forumos nenotiek citējot personificēšana ar noteiktu dzimumu, tā ir neformāla elektroniska vide un citēšāna notiek formā "Lietotājs XYZ rakstījis". Valodu nevajag žēlot, to vajag kopt.
Pirms rekomendēt man ārstu, iesaku pastudēt tautas mutvārdu daiļradi, ja jau tik ļoti uztrauc dzimtā valoda, cienītā. Every kind action has a not-so-kind reaction.
|
|
|
|
|
gita
Viesis
|
|
Ievietots: 19. 09. 2006 [20:37]
|
raviks rakstīja: Nita rakstīja: Es neesmu īpaši uztraukusies, godīgi sakot. Vienkārši žēl dzimtās valodas  Bet, ja no gluži nekaitīgiem izteikumiem acis kantainas kļūst, tas laikam nopietni... Varbūt jums, cienītais, laiks parunāt ar ārstu?
"Rakstījis" ir latvisks vārds, pilnīgi pieņemams, tā ir saliktās pagātnes forma. Forumos nenotiek citējot personificēšana ar noteiktu dzimumu, tā ir neformāla elektroniska vide un citēšāna notiek formā "Lietotājs XYZ rakstījis". Valodu nevajag žēlot, to vajag kopt.
Pirms rekomendēt man ārstu, iesaku pastudēt tautas mutvārdu daiļradi, ja jau tik ļoti uztrauc dzimtā valoda, cienīt ā.
lu portāla admini ir sexisti. esmu sieviete, un gribu, lai pret mani izturas kaa pienaakas
|
|
|
|
|
raviks
|
|
Ievietots: 19. 09. 2006 [22:31]
|
gita rakstīja: raviks rakstīja: Nita rakstīja: Es neesmu īpaši uztraukusies, godīgi sakot. Vienkārši žēl dzimtās valodas  Bet, ja no gluži nekaitīgiem izteikumiem acis kantainas kļūst, tas laikam nopietni... Varbūt jums, cienītais, laiks parunāt ar ārstu?
Pirms rekomendēt man ārstu, iesaku pastudēt tautas mutvārdu daiļradi, ja jau tik ļoti uztrauc dzimtā valoda, cienīt ā.
lu portāla admini ir sexisti. esmu sieviete, un gribu, lai pret mani izturas kaa pienaakas
Neesmu nedz LU admins, nedz seksists, vien uzsveru to, ka elektroniskai formai nav dzimuma pēc definīcijas. Lai prasītu no citiem kādu darbību - šajā gadījumā pienācīgu izturēšanos, derētu darīt to pašu pret citiem. Kategoriski apvainojumi (kas piedevām ir nepatiesi) neliecina par pienācīgu izturēšanos pret citiem. Every kind action has a not-so-kind reaction.
|
|
|
|
|
njaa
Viesis
|
|
Ievietots: 22. 11. 2006 [15:32]
|
|
gita rakstīja:
es arī esmu sieviete. bet sevi uzskatu par cilvēku! Cilvēks- vīr.dz.- viņš! Un vairumam jau dzimumu nezin, jo arī es neesmu reģistrēta- tātad- viesis.
|
|
|
|
|
Redaktors
Reģistrēts kopš: 30.08.2005
Ziņojumi: 95
|
|
Ievietots: 22. 11. 2006 [16:02]
|
|
Pareizāk jau tomēr būs "... rakstīja". Drīzumā šī izmaiņa forumā tiks veikta.
|
|
|
|
|
anna-
Viesis
|
|
Ievietots: 03. 12. 2006 [17:01]
|
|
Redaktors rakstīja: Pareizāk jau tomēr būs "... rakstīja". Drīzumā šī izmaiņa forumā tiks veikta.
interesanti, ko nozīmē "drīzumā"...
vai tiešām tik grūti to izmainīt?.. skumji
|
|
|
|