| Autors |
Ziņojums |
|
lietvede Gunta
Viesis
|
|
Ievietots: 07. 12. 2005 [11:44]
|
parasti gada beigas sanaak taads paardomu laiks..
tamdeej viens luugums..
taa kaa esat gana aktiivi foruma, daru to sheit..
tataad lielais luugums - jau vairaakus gadus tiek spriest par paareju uz studiju programmu "3+2" /3 gadi baklaurs+2 gadi magistrs/
Shobriid notiek sho jauno programmu planoshana/izstraade un nodereetu Juusu domas.. priecaatos sanjemt zinjas par un ap studiju kvalitaati, priekshmetiem /kuri Juusupraat ir OK, kuri nee/, varbuut kaads var padaliities ar pieredzi citaas augtskolaas /Ljaa, Eiropaa, pasaulee / etc.
gaidiishu Juusu zinjas vai nu sheit vai arii geografija@lu.lv
Jau iepriekshs PALDIES
P.S. luudzu tik nedomaajiet, ka shis ir keksiisha peec, ka Juusu domas neko nemainiis..
|
|
|
|
|
lietvede Gunta
Viesis
|
|
Ievietots: 07. 12. 2005 [12:49]
|
piebilde: tas attiecas uz visaam studiju programmaam, ne tikai geograafiem
un veel - suutiniet kritiku, bet savus ierosinaajumus ar )
|
|
|
|
|
belsi
Viesis
|
|
Ievietots: 07. 12. 2005 [22:17]
|
Sveicinati, Gunta! Ljoti patiikami juus dzirdeet musu jaukajaa nenopietnajaa forumaa!
ar ko vispar LU vadiba saista sho pareju uz sistemu 3+2?
taa ir tiiraa komercija vai arii pagaatnes seku un stereotipu likvideeshana?
jaunaas darba metodes?
kapec mums tik ljoti censhas visur ieviest 3+2, tajaa pashaa laikaa valstiis kur ir visaugstaakais izgliitiibas liimenis passaulee kaa piemeeram US, RU un GBR ir joprojaam 4+2 un mainiit to neviens netaisaas?
pasreiz Latvijaa izgliitiiba ir labs bizness tam es piekriitu, bet tas nav uz ilgu laiku - lielaakie "metieni" 85 un 87 gads jau ir iestaajushies taapeec ar katru naakamo gadu buus jo mazzaak potenciaalo studentu. par tagadeejiem +\- 30000 nav ko sapnjot. tad pamazaam visas mazas skolinjas aizklapeesies ciet un iestaaties bus vel vieglaak. Lielie gan izdziivos, paarorienteesies un doktorantiem u.c.
|
|
|
|
|
belsi
Viesis
|
|
Ievietots: 07. 12. 2005 [22:26]
|
kadreiz 1 kursa geodezijas prakses nosleguma runaa =) Markota kungs izteica savu viedokli par sho jautaajumu un vinja vaardi man palika ilgi atminjaa. taapat arii visa vinja uzruna, kura bija tik tieshaam kolosaala. kuri tur bija tie noteikti atceraas..
es nedomaaju ka Markota kungs ir vieniigais kas taa uzskata, daudzi citi musu pasniedzeeji laikam arii ir taadaas pashaas domaas. saapiigs un striidiigs jautaajums.
man skiet ka vienalga 3 vai 4 gadi. bet vareetu pataisit kursu izveeli vel elastiigaaku, A un B daljaa jaapieljauj vairaak izveeles iespeejas studentam. tas ir tikai manas domas. nesaciet mani ar tomatiem apmetaat, ka visu var panemt C daljaa utt. utt. tomeer gribaas vairaak briiviibas. ko gan lasot sho teiktu RTU students es nezinu.. vinjiem tur vispar "zeme" =)
|
|
|
|
|
Anete
Viesis
|
|
Ievietots: 08. 12. 2005 [09:56]
|
Par B daļas elastīgumu es sliecos piekrist - manuprāt, pilnīgi garām ir līdz ar elektronisko reģistrāciju nogrieztā iespēja paņemt vienā semestrī vairāk B daļu, kā arī paņemt visas B daļas un pēc tam no kādas atteikties.
Kā arī, jau esmu izteikusi savu viedokli arī LU Studentu padomē un Senātā, ka pašlaik LU normatīvie akti un kursu izvēles politika ir tendēti uz "slinkajiem" studentiem, līdz ar to nogriežot savu studiju plānošanas un adaptēšanas iespējas tiem, kuri vēlas no studijām iegūt pēc iespējas vairāk.
Bet nu protams, sistēma joprojām ir pārskatāmāka un elastīgāka, nekā RTU
|
|
|
|
|
3232
Viesis
|
|
Ievietots: 20. 12. 2005 [16:46]
|
nu ko laikam sjinii etapaa savariigaakais argumet par labu 3+2 ir tas ka taa dara visi (universitaates ES) un tie kas nepaaries buus zaudeetaaji. jo studeejosjajiem kas ieguus bakalaura diplomu 3 gados buus prieksjrociibas darba un izgliitibas tirguu saliidzino ar tiem kas maaciisies par gadu ilgaa (vinji buus 1 gadu jaunaaki!)
veel - tos kas tagad studee 3+2 sisteema neskars ja vien tie nesāks straadaat universitaatee..
|
|
|
|
|
ramirent
Viesis
|
|
Ievietots: 20. 12. 2005 [17:00]
|
|
belsi- Tā ir Boloņas konvencijas par 3+2 un es šo pasākumu atbalstu tādēļ, ka nevarēs vairs kā mēs - laist pamatīgu luni- būs vairāk nopietni jāstrādā, jo semestrī būs vairāk priekšmetu. Zinu, ka kādu priekšmetu arī atmetīs. NU BEIDZOT METIET TO NEVAJDZĪGO Kraukļa lekciju grupu ārā, vai lieciet jaunu pasniedzēju. mums nav vajadzīgi 3+2 sistēmā tādi pasniedzēji, kas ir jau pārāk akadēmiski un [color=red]studentus vulgaris[/color:f45e0ec9ba] viņa lekcijās guļ. Krauklis ir zinošs un akadēmisks personāžs, bet ļoti slikts pasniedzējs, jo lekcijas ir baigā zeme=)
|
|
|
|
|
belsi
Viesis
|
|
Ievietots: 20. 12. 2005 [19:33]
|
|
=) totaala zeme
|
|
|
|
|
g-d
Viesis
|
|
Ievietots: 20. 12. 2005 [23:17]
|
|
ramirent rakstīja: belsi- Tā ir Boloņas konvencijas par 3+2 un es šo pasākumu atbalstu tādēļ, ka nevarēs vairs kā mēs - laist pamatīgu luni- būs vairāk nopietni jāstrādā, jo semestrī būs vairāk priekšmetu. Zinu, ka kādu priekšmetu arī atmetīs. NU BEIDZOT METIET TO NEVAJDZĪGO Kraukļa lekciju grupu ārā, vai lieciet jaunu pasniedzēju. mums nav vajadzīgi 3+2 sistēmā tādi pasniedzēji, kas ir jau pārāk akadēmiski un [color=red]studentus vulgaris[/color:df8c0f9bb2] viņa lekcijās guļ. Krauklis ir zinošs un akadēmisks personāžs, bet ļoti slikts pasniedzējs, jo lekcijas ir baigā zeme=)
nevienaa oficiaalaa bolonjas procesa dokumentaa nav rakstiits 3 + 2! ir 3-4 + 2 !
|
|
|
|
|
belsi
Viesis
|
|
Ievietots: 21. 12. 2005 [03:50]
|
|