Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
meklēju padomu
Autors Ziņojums
mp
Viesis
Ievietots: 07. 08. 2012 [18:15]
Tālajā 2009. gadā uzsāku studijas Datorzinātņu Bakalaura studiju programmā. Tā kā biju/esmu slaists un dumjš, uz lekcijām gāju maz un pirmajā semestrī nenokārtoju pāris priekšmetus un pēc tam otrajā semestrī vispār padevos un visu pametu.
Lai gan vēl pirms pāris nedēļām domāju, ka nekādā gadījumā neatsākšu šīs studijas, tagad man ir uznākusi nepārvarama vēlme tomēr atsākt. Zinu, ka pieteikšanos esmu nokavējis, bet vai ir kā iespējams to tomēr panākt? Galvā man ir ienākusi ideja, ka varbūt ir iespējams darīt tā, ka līdz pavasara semestrim nokārtoju tos divus nenokārtotos priekšmetus kā klausītājs un tad atjaunoties uz otro semestri (par maksu, protams).
Vai tā ir iespējams? Ja jā, tad kā man vajadzētu rīkoties? Un ja nē, tad varbūt ir kādi citi varianti nekā gaidīt līdz nākamajam gadam un stāties no jauna?

Paldies par atbildi un padomu jau tagad.
DF dekāns
Viesis
Ievietots: 08. 08. 2012 [10:22]
"mp" rakstīja:

Tālajā 2009. gadā uzsāku studijas Datorzinātņu Bakalaura studiju programmā. Tā kā biju/esmu slaists un dumjš, uz lekcijām gāju maz un pirmajā semestrī nenokārtoju pāris priekšmetus un pēc tam otrajā semestrī vispār padevos un visu pametu.
Lai gan vēl pirms pāris nedēļām domāju, ka nekādā gadījumā neatsākšu šīs studijas, tagad man ir uznākusi nepārvarama vēlme tomēr atsākt. Zinu, ka pieteikšanos esmu nokavējis, bet vai ir kā iespējams to tomēr panākt? Galvā man ir ienākusi ideja, ka varbūt ir iespējams darīt tā, ka līdz pavasara semestrim nokārtoju tos divus nenokārtotos priekšmetus kā klausītājs un tad atjaunoties uz otro semestri (par maksu, protams).
Vai tā ir iespējams? Ja jā, tad kā man vajadzētu rīkoties? Un ja nē, tad varbūt ir kādi citi varianti nekā gaidīt līdz nākamajam gadam un stāties no jauna?

Paldies par atbildi un padomu jau tagad.

Lai varētu turpināt studijas vēlākos posmos (ne no pirmā kursa), ir jābūt jau iegūtiem vismaz 40 kredītpunktiem. To nosaka Ministru kabineta noteikumi un Universitāte tur neko nedrīkst grozīt. Kā saprotu, Jums to 40 kredītpunktu nav. Tad atliek tikai klausītāja statuss, līdz tie 40 kredītpunkti ir sakrāti.

Prof. Juris Borzovs
Datorikas fakultātes dekāns
mp
Viesis
Ievietots: 08. 08. 2012 [10:51]
Skaidrs. Patiesībā atmiņā jau kas tāds bija iesēdies, bet nekur nevarēju šo informāciju atrast (laikam nemāku meklēt).
Šķiet, ka tad gaidu nākamo gadu. Lai gan īsti glīti tas nav, saprotu, ka man neviens nevar liegt iestāties atkal budžetā.