| Autors |
Ziņojums |
|
Topošais students
Viesis
|
|
Ievietots: 23. 07. 2012 [16:31]
|
Šodien, ierodoties fakultātē, lai reģistrētos studjām Āzijas studiju programmas Japānas studiju modulī, mani sagaidīja pamatīgs pārsteigums, kad bija jāatzīmē arī citas valodas, kuras es mācītos, ja mans 'punktu skaits nebūtu pietiekams', lai mācītos to, kā dēļ vispār pieteicos - japāņu valodu. Saistībā ar to man ir radušies vairāki jautājumi:
1) kāpēc par kā tāda iespējamību neviens nebrīdināja laicīgi, lai tam vismaz varētu sagatavoties?
2) pēc kā tad īsti notiks dalīšana pa moduļiem? Vai pēc tā paša reitinga, ar kuru ieguvām vietu studiju programmā?
3) kāda ir iespēja studēt Japānas studiju modulī, kurā vēlos tikt, ja, piesakoties studijām, biju pirmajā pieciniekā budžeta grupā?
4) kad un kur būs iespējams uzzināt, kā tad īsti ir veicies un vai ir iegūta vieta gribētajā modulī?
|
|
|
|
|
Neuztraucies
Viesis
|
|
Ievietots: 23. 07. 2012 [17:07]
|
Neuztraucies, ja esi budzeta, un pie tam ka piektais, tad noteikti tiksi sava Japanu moduli.
Ja, modulos dala pec ta pasa punktu skaita, ka iestajoties. Protams atbilstosi tam, kada moduli tu visvairak velies studet. Parasti japanu modulis (nez kapec) ir vis "iekarojamakais" no visiem.
Cits jautajums ir par to, KAPEC tu par sadu dalisanu nebiji informets. Tai informacijai noteikti ir jabut! Ir bijusi gadijumi, kad cilveks piesakas studijam, netiek ceretaja moduli, un tapec macibas neuzsak. Pie programmas apraksta un uznemshanas noteikumiem sadai informacijai butu jabut. Iesaku septembri aprunaties ar programmas direktoru par so temu.
|
|
|
|
|
Viesis
|
|
Ievietots: 24. 07. 2012 [01:42]
|
|
"Neuztraucies" rakstīja:
Neuztraucies, ja esi budzeta, un pie tam ka piektais, tad noteikti tiksi sava Japanu moduli.
Ja, modulos dala pec ta pasa punktu skaita, ka iestajoties. Protams atbilstosi tam, kada moduli tu visvairak velies studet. Parasti japanu modulis (nez kapec) ir vis "iekarojamakais" no visiem.
Cits jautajums ir par to, KAPEC tu par sadu dalisanu nebiji informets. Tai informacijai noteikti ir jabut! Ir bijusi gadijumi, kad cilveks piesakas studijam, netiek ceretaja moduli, un tapec macibas neuzsak. Pie programmas apraksta un uznemshanas noteikumiem sadai informacijai butu jabut. Iesaku septembri aprunaties ar programmas direktoru par so temu.
Paga tātad ir arī kāds cilvēku skaita ierobežojums uz vienu moduli? Cik ir tas maksimālais skaits?
|
|
|
|
|
Neuztraucies
Viesis
|
|
Ievietots: 25. 07. 2012 [17:03]
|
Ir ierobezojumi.
Kaut vai tapec, ka kabineti nav bezizmera, un ir tada lieta ka optimals grupas izmers - veidot grupu, kura ir 40 cilveki ir idiotisms (neiespejami macities valodu), bet veidot divas grupas pa 20 - ekonomiski neizdevigi un/vai pasniedzejs divas grupas laika zina pavilkt nevar. Skaitli ir tikai piemera pec, ka saka, "no pirksta izzisti". Tikai skaidroju pamatdomu.
Ja, katru gadu ir cilveki, kas gribejusi macities japanu valodu, bet ielikti kiniesu valodas vai arabu valodas grupa, un ja, var gadities, ka kada grupa (arabu, turku) nesavac pietiekamu cilveku skaitu un vispar netiek piedavata.
No pieredzes, lielaka grupa, ko esmu redzejusi, cilveku skaita zina bija ap 25 cilveki. Bet tas bija dazus gadus atpakal, apstakli ir mainijusies, tapec ka bus sogad - nezinu. Jautajiet fakultate.
|
|
|
|
|
Neuztraucies
Viesis
|
|
Ievietots: 25. 07. 2012 [17:04]
|
|