| Autors |
Ziņojums |
|
Udo
Viesis
|
|
Ievietots: 29. 06. 2012 [16:56]
|
Labdien !
Vai kāds nevarētu paskaidrot vai proritāšu secība ietekmē konkursu ?
|
|
|
|
|
DF dekāns
Viesis
|
|
Ievietots: 30. 06. 2012 [09:39]
|
|
"Udo" rakstīja:
Labdien !
Īsā atbilde - jā.
Vienotās uzņemšanas algoritms ikvienam studēt gribošajam sameklē tās studiju programmas, kurās viņš atkarībā no savām un citu konkurentu vidusskolas atzīmēm varētu iekļūt. No šīm programmām reflektantam tiks piedāvāta tikai viena - tā, kas ir ar visaugstāko pieteikumā norādīto prioritāti.
Prof. Juris Borzovs
Datorikas fakultātes dekāns
|
|
|
|
|
students
Viesis
|
|
Ievietots: 04. 07. 2012 [15:24]
|
|
Tātad ja mana pirmā prioritāte būs vēsture-budžeta,bet otrā prioritāte vēsture-maksas,tad gadījumā ja mans eksāmenu līmenis nav pietiekams budžetam,es tikšu ieskaitīts maksas grupā?
|
|
|
|
|
DF dekāns
Viesis
|
|
Ievietots: 04. 07. 2012 [19:34]
|
|
"students" rakstīja:
Tātad ja mana pirmā prioritāte būs vēsture-budžeta,bet otrā prioritāte vēsture-maksas,tad gadījumā ja mans eksāmenu līmenis nav pietiekams budžetam,es tikšu ieskaitīts maksas grupā?
Jā, bet tikai tādā gadījumā, ja atzīmju līmenis būs pietiekams maksas grupai. Arī maksas grupai taču ir skaita ierobežojums.
Prof. Juris Borzovs
|
|
|
|
|
māte
Viesis
|
|
Ievietots: 06. 07. 2012 [12:17]
|
"DF dekāns" rakstīja:
"Udo" rakstīja:
Labdien !
Īsā atbilde - jā.
Vienotās uzņemšanas algoritms ikvienam studēt gribošajam sameklē tās studiju programmas, kurās viņš atkarībā no savām un citu konkurentu vidusskolas atzīmēm varētu iekļūt. No šīm programmām reflektantam tiks piedāvāta tikai viena - tā, kas ir ar visaugstāko pieteikumā norādīto prioritāti.
Prof. Juris Borzovs
Esmu beigusi divas augstskolas, bet vienalga nesapratu. Vai tas nozīmē, ka, jaunietim iesniedzot pieteikumu uz vairākām studiju programmām budžeta grupās un izturot konkursu visās būs iespēja studēt tikai tajā, kuru norādījis par prioritāru?
|
|
|
|
|
DF dekāns
Viesis
|
|
Ievietots: 06. 07. 2012 [13:24]
|
|
"māte" rakstīja:
Esmu beigusi divas augstskolas, bet vienalga nesapratu. Vai tas nozīmē, ka, jaunietim iesniedzot pieteikumu uz vairākām studiju programmām budžeta grupās un izturot konkursu visās būs iespēja studēt tikai tajā, kuru norādījis par prioritāru?
Esat tomēr sapratusi pareizi.Jūsu aprakstītajā gadījumā jaunietim piedāvās to programmu, kura viņa pieteikumā sarakstā ir pirmajā vietā.
Tāpēc ir ļoti atbildīgi jāapsver pieteikumā rakstāmo programmu secība.
Prof. Juris Borzovs
|
|
|
|
|
konsultants
Reģistrēts kopš: 10.03.2005
Ziņojumi: 2912
|
|
Ievietots: 06. 07. 2012 [16:06]
|
|
"Udo" rakstīja:
Labdien !
Labdien!
Pieteikumā varēs iekļaut 20 ierakstus par 10 studiju programmām. Veidojot pieteikumu jāņem vērā, ka konkursa rezultātā tiks piedāvāta viena studiju vieta kādā no 11 augstskolām. Līdz ar to norādot prioritāro secību jāņem vērā, kas ir svarīgāk - studēt konkrētā augstskolā, konkrētā studiju programmā, konkrētā studiju formā un studijas par budžeta vai personīgiem līdzekļiem. Tādējādi ir jāizsver, kādi aspekti ietekmē Jūsu turpmāko studiju izvēli.
Konkursa laikā, sistēmā tiek pārbaudīts vai Jūs ar saviem rezultātiem varat pretendēt uz programmu, kuru esat norādījis pieteikumā ar Nr.1. Ja nē, tiek pārbaudīta prioritāte Nr.2 utt. Ja, piemēram, izpildās prioritāte Nr.3 un esat norādījis vēl 3 programmas kā Nr. 4-6, tad tālāk rezultāti netiek pārbaudīti, bet apstiprināta studiju vieta prioritātē Nr.3.
Vēršam uzmanību, ka konkurss notiek 2 kārtās. Papildinformācija http://www.lu.lv/gribustudet/pamatstudijas/uznemsanas-kartiba/2012-2013-rudens/pieteikuma-iesniegsana-1/konkurss/
Ar cieņu,
Studentu serviss
|
|
|
|