| Autors |
Ziņojums |
|
abiturents
Viesis
|
|
Ievietots: 10. 02. 2012 [19:15]
|
Labdien!
Vai 2012./2013.m.g. netiek plānots Kultūras un socālajā antropoloģijā izveidot nepilna laika klātienes vai nepilna neklātienes nodaļu ?
|
|
|
|
|
konsultants
Reģistrēts kopš: 10.03.2005
Ziņojumi: 2928
|
|
Ievietots: 20. 02. 2012 [11:01]
|
Labdien!
2012./2013.a.g. BSP Kultūras un sociālā antropoloģija paredzētas tikai pilna laika klātienes studijas.
Ar cieņu,
Studentu servisa konsultants
|
|
|
|
|
Anna
Viesis
|
|
Ievietots: 06. 06. 2012 [13:02]
|
|
Dievsžēlīgs, neiegrābies. Parunā ar kādu studentu, kas tur studē vai ir beidzis, uzreiz gribēšana pāries.
|
|
|
|
|
Klasiķis
Viesis
|
|
Ievietots: 07. 06. 2012 [14:12]
|
|
"Anna" rakstīja:
Dievsžēlīgs, neiegrābies. Parunā ar kādu studentu, kas tur studē vai ir beidzis, uzreiz gribēšana pāries.
Padalīsies info? Gribēju, bet netiku - aizgāju uz citu programmu, bet ir vēl cerība uz maģistriem. Ja tiešām ir kādi mīnusi, labprāt dzirdētu no pieredzējušajiem laicīgi.
|
|
|
|
|
Lī
Viesis
|
|
Ievietots: 24. 06. 2012 [16:15]
|
Ja vēlies apvienot studijas ar pilna laika darbu, neiesaku....
Ja nezini perfekti angļu valodu, neiesaku....
Bet viss pārējais ir o.k. un interesanti....
|
|
|
|
|
M.
Viesis
|
|
Ievietots: 03. 07. 2012 [11:47]
|
Nu es studēju šobrīd un man ir ļoti, ļoti interesanti. Protams, programma ir jauna, tāpēc jārēķinās, ka mēdz būt aizķeršanās, bet tajā pašā laikā, ir ļoti daudz vieslektoru no visas pasaules, kas piedāvā savu skatījumu un stāsta par saviem lauka darbiem, kā arī programmas vadītāja ir ieinteresēta, lai antropoloģija mums nebūtu tikai dārgs hobijs, bet nākotnē būtu iespēja arī ar to nopelnīt.
Ir jau ļoti vienkārši - ja interesē antropoloģija, tad patiks. Ja antropoloģija ir vienkārši netīšām sanākusi, tāpēc, ka "obligāti jāiegūst augstākā izglītība," tad varētu arī nepatikt.
Es ieteiktu noskatīties kādu no etnogrāfiskajām filmām vai palasīt rakstus, lai saprastu, ko tieši nozīmēs antropoloģijas studijas. Jo, būtībā, studijas ir ļoti praktiskas - mēs ļoti,ļoti daudz veicam pētījumus, prezentējam tos un tādu klasisku referātu, kur var atrakstīties, tikpat kā nav. 
|
|
|
|
|
AA
Viesis
|
|
Ievietots: 03. 07. 2012 [12:15]
|
Arī es šobrīd studēju antropoloģiju un varu piekrist, ka studijas ar darbu apvienot ir grūti, protams, ja nav domas par palikšanu budžeta grupā, tas nav neiespējami - galvenais ir apmeklēt seminārus un iesniegt darbus. Tā kā programma ir salīdzinoši jauna un katru semestri ir pasniedzēji no ārzemēm, gadās problēmas un pārpratumi, kurus tomēr var kopīgi atrisināt laikus vēršoties pie programmas vadītājas vai pasniedzējiem.
Pēc manām domām, nepilna laika/ neklātienes studijas šajā programmā patiešām nav iespējamas, jo studiju ietvarā notiek grupu darbi un pētījumi, kas prasa regulāru komunikāciju, tāpat regulāri notiek semināri, kuros jāanalizē dažādi materiāli (dažkārt kopīgi skatoties filmas, vai diskutējot par presē publicētām ziņām).
|
|
|
|
|
J.
Viesis
|
|
Ievietots: 03. 07. 2012 [12:24]
|
Piekrītu M. - ja vēlies mācīties tikai tādēļ, lai būtu bakalaura grāds, tad antropoloģiju neiesaku. Bet pat ja tevi vienkārši interesē cilvēki un ko viņi domā, tad antropoloģija ir labāks variants, piemēram, par to pašu psiholoģiju, manuprāt... tieši tāpēc, ka netiek pateikts, ka kaut kas ir "slikti", "nepareizi", "novirze no normas", "slimība" utt. tieši tas, ka tiek skaidrota cilvēku rīcības motivācija, ja to tā var nosaukt, mani tur piesaista.
Tāpat studiju laikā tiek apskatīti ļoti daudz un dažādi aspekti - ēdiens, ekonomika, radniecība, lietas utt. UN šiet es nerunāju par "klasisko izpratni" - tas ir tā, ka aizej no lekcijas un ir baigā mind f*ck sajūta, bet vislabākajā nozīmē.
Taču būtiski ir piebilst, ka:
1) Daudz ir jālasa semestra laikā, taču bonuss ir tāds, ka pārsvarā ir gala esejas, nevis eksāmeni, kur ir jāiekaļ "sausi fakti"; tas vairāk balstās uz tavu izpratni par to, ko esi kursa laikā apguvis. Tēmas gala esejām parasti arī ir ļoti interesantas, vismaz man
2) kā jau M. minēja, programma ir jauna, tāpēc gadās dažas nepilnības ar pasniedzējiem, taču programmas vadītāja ir ļoti atsaucīgs cilvēks. Vajag tikai iet pie viņas parunāties!
3) Mācību process dalās aptuveni puse uz pusi latviski un angliski - lasāmgabali kursiem ir angliski, lekcijas ir latviski. Protams, ne tās, kur ir vieslektori... Taču es nevaru piekrist Lī, kura saka, ka angļu valodu vajag izcilā līmenī. Ja filmas angļu valodā nav problēma skatīties, tad pirmo semestri nedaudz pacīnoties ar tiem tekstiem, otrajā jau vairs problēmu lasot ar valodu īsti nebūs. Vismaz to es no savas pieredzes varu teikt.
4) Daudz kas mācību procesā ir atkarīgs no paša ieguldītā darba, un baigā slinkošana noved pie problēmām...
5) ā, jā, un ir jābrīdina! Visiem draugiem tu ātri vien sāksi kaitināt ar saviem antropo-stāstiem 
Tie tad arī būtu gan tie galvenie plusi, gan mīnusi. Viss ir atkarīgs no paša cilvēka kā viņš uztver lietas. Kas vienam būs pluss, tas otram būs mīnuss...
P.S. pēc kādā laiciņa iesaku paskatīties antropologija.lu.lv tur tā kā plānojas studentiem likt savus darbus iekšā, bet ne visu tekstu - jauku kopsavilkumu. Tad arī varēsi labāk saprast ko antropoloģijas studenti dara.
|
|
|
|