Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
Rakstiskā tulkošana
Autors Ziņojums
L.
Viesis
Ievietots: 20. 12. 2011 [02:11]
Sveiki! Kāds konkurss ir uz šo studiju programmu virzienā angļu/latviešu/angļu? Kādām valodas zināšanu līmenim jābūt, lai tiktu iekšā? Vai diezgan normālas (CE bija A līmenis un bakalauros mācoties visai daudz jāsaskaras ar tekstiem angļu valodā), bet ne izcilas angļu valodas zināšanas ir pietiekami, vai arī svarīgi valodu pārvaldīt perfekti, jau nākot uz šo programmu?
Un kas ir tas būtiskais, ko ņem vērā dzīves gājuma aprakstā?
inese
Viesis
Ievietots: 08. 02. 2012 [19:21]
"L." rakstīja:

Sveiki! Kāds konkurss ir uz šo studiju programmu virzienā angļu/latviešu/angļu? Kādām valodas zināšanu līmenim jābūt, lai tiktu iekšā? Vai diezgan normālas (CE bija A līmenis un bakalauros mācoties visai daudz jāsaskaras ar tekstiem angļu valodā), bet ne izcilas angļu valodas zināšanas ir pietiekami, vai arī svarīgi valodu pārvaldīt perfekti, jau nākot uz šo programmu?

es pat par velti tur neietu studēt.
mmm
Viesis
Ievietots: 12. 02. 2012 [18:13]
"L." rakstīja:

Iestājeksāmenā ir jāiztulko divi tekstiņi. Viens no angļu valodas uz latviešu, otrs no latviešu uz angļu. Teksti ir vienkārši, bet tajos ir pa kādam āķīgākam vārdam, piemēram, kāds termins vai kultūrspecifisks vārds. Valodas zināšanām ir jābūt ļoti labām. Protams, nevienam tās nav perfektas (ko gan vispār nozīmē "perfektas valodu zināšanas"?). Domāju, ka ar A līmeni problēmām nevajadzētu būt.
Nezinu, vai dzīves gājumu vispār tur tā nopietni skatās.
Studente
Viesis
Ievietots: 15. 02. 2012 [13:35]
"inese" rakstīja:

Nepiekrītu - laba programma, spēcīgi pasniedzēji, daudz praktisku zināšanu, kuras reāli pielietojamas dzīvē
Viesis
Ievietots: 23. 03. 2012 [16:20]
"Studente" rakstīja:

"inese" rakstīja:

Nepiekrītu - laba programma, spēcīgi pasniedzēji, daudz praktisku zināšanu, kuras reāli pielietojamas dzīvē

Kādas tieši? Derētu kāds piemērs, kur tieši un kādas filoloģijas praktiskās zināšanas ir izmantotas dzīvē! icon_smile.gif
Viesis
Ievietots: 23. 03. 2012 [16:21]
"Viesis" rakstīja:

"Studente" rakstīja:

"inese" rakstīja:

Kādas tieši? Derētu kāds piemērs, kur tieši un kādas filoloģijas praktiskās zināšanas ir izmantotas dzīvē! icon_smile.gif

Nu, t.i., tulkošanas. Pārrakstīšanās....
Dana
Viesis
Ievietots: 13. 05. 2012 [17:03]
Arī es uinteresējos par šo programmu, man gan vēl pusotrs gads bakalaurā jānolauž! icon_smile.gif

Mani vairāk interesē vai tiešām pastāv kāda sadarbība ar Briseli šai programmai, respektīvi, vai iespējams gūt kādus kontaktus vai prioritātes, lai nokļūtu ES tulkos/tulkotājos?
Ne mazāk svarīgs jautājums man ir par to, cik praktiskas un cik teorētiskas ir mācības šajā programmā, jo esmu dzirdējusi, ka LU īpaši nedraudzējas ar inovācijām un praktisko pusi.

Un trešais jautājums man ir par novirzienu franču/angļu/latviešu. Franču valoda man ir minimāli apviļāta, respektīvi, 2 gadus mācījos un tā īsti neko pateikt nevaru, bet ļoti gribētos to apgūt. Interesē, vai šajā novirzienā tai jābūt tik pat stiprai cik angļu valodai?

Kā arī nevarēju atrast budžeta vietu skaitu šai programmai!
st
Viesis
Ievietots: 26. 06. 2012 [17:50]
"Dana" rakstīja:

Arī es uinteresējos par šo programmu, man gan vēl pusotrs gads bakalaurā jānolauž! icon_smile.gif

Mani vairāk interesē vai tiešām pastāv kāda sadarbība ar Briseli šai programmai, respektīvi, vai iespējams gūt kādus kontaktus vai prioritātes, lai nokļūtu ES tulkos/tulkotājos?
Ne mazāk svarīgs jautājums man ir par to, cik praktiskas un cik teorētiskas ir mācības šajā programmā, jo esmu dzirdējusi, ka LU īpaši nedraudzējas ar inovācijām un praktisko pusi.

Un trešais jautājums man ir par novirzienu franču/angļu/latviešu. Franču valoda man ir minimāli apviļāta, respektīvi, 2 gadus mācījos un tā īsti neko pateikt nevaru, bet ļoti gribētos to apgūt. Interesē, vai šajā novirzienā tai jābūt tik pat stiprai cik angļu valodai?

Kā arī nevarēju atrast budžeta vietu skaitu šai programmai!

Par franču valodu - jābūt gatavam jau no pirmā semestra sekot kursiem, kas tiek pasniegti franciski. Bet, ja iestāties izdodas (iestājeksāmenā jātulko FR->LV), tad droši vien var mēģināt.