Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
angļu filoloģija
Autors Ziņojums
TV
Viesis
Ievietots: 21. 06. 2011 [19:36]
"Kristīne" rakstīja:

Jau gandrīz gadu skaidri zinu, ka vēlos studēt tieši angļu filoloģiju, jo mani interesē tieši valoda kā tāda, nevis valodas pielietošana.
Bet ir vēl daudzi jautājumi, uz kuriem neesmu radusi atbildes.
1. Kā ir ar iespēju tikt budžeta grupā? Ar kādiem eksāmenu līmeņiem ir cerība iekļūt šajā grupā? Un ja nu es tomēr netieku, tad cik liela varbūtība ir iekļūt, piem., 2. kursā (cik noprotu, rotācijas princips pastāv)?
2. Tikai nesen uzzināju svarīgu faktu - to, ka lekcijas notiek angļu valodā un tas manī raisīja pamatīgas pārdomas. Cik viegli vai grūti ir `aprast` ar šo faktu un vai pasniedzēji (arī kursa biedri) ir saprotoši un izpalīdzīgi un paskaidro, ja kaut kas tomēr nav skaidrs?
3. Kādas ir nākotnes perspektīvas? Cik noprotu, tikai ar bakalauru es neesmu nekas, vai tiesa?
4. Kas vēl būtu tāds, kas man (kā topošajai studentei) būtu jāzin?
Un būtu jauki arī dzirdēt vienkārši subjektīvus viedokļus - tie reizēm ir tie labākai!
Paldies jau iepriekš ikkatram, kas veltīs mirkli sava dārgā laika, lai viestu manī skaidrību. icon_smile.gif

subjektivs viedoklis ir nestaaties, jo ar sho izgliitiibu buus par maz, lai dabuutu darbu. shii nav proesionaalaa izgliitiiba. studijas ilgas, garas un maksaa ari kaut ko. pie tam ja veel strada paraleli, pasniedzeeji un studiju medodikji ir neiecietiigi un nesaprotoshi.
magnifier
Viesis
Ievietots: 21. 06. 2011 [19:41]
"Bijusais students" rakstīja:

Esmu izgajusi cauri visam bakalauram saja programma (anglu filologija). No pieredzas saku - nenaciet uz so programmu, tas ir kaut kas briesmigs. Visa programma ir domata prieks tiem kam akademiska izglitiba un viss kas ar to saistits dzive ir galvenais. Pie visa piekasas, ir gruti nolikt eksamenus. Pirmaja gada Lingvistikas prieksmeta prof. Brede izsniedz 58 vai 62 (precizi neatceros) jautajumus un ir javelk bilete un jaatbild uz vienu vai diviem no tiem rakstiski. Un sada rakstisko eksamenu pieeja ir lielakajai dalai pasniedzeju. Gluzi ka piektaja klasite pantinu no galvas iemacities, tikai soreiz sanaka macities veselu gramatu no galvas vienam prieksmetam. Grupa kura es pati macijos studijas uzsaka aptuveni 35-40 cilveki no kuriem tikai 6 pabeidza, visi parejie atkrita, pec katras sesijas paliekot arvien mazak. Ja tomer gribat seit macities, rekinieties ar iegutiem mazvertibas kompleksiem un to ka jus nemitigi uzskatis par idiotu.

PILNIGI PAREIZI! Tikai 6 pabeidza... Neiesaku nedz draugiem, nedz ienaidniekiem. Zeel naudas un labakos gadus.
Viesis
Ievietots: 27. 06. 2011 [18:23]
"Bijusais students" rakstīja:

Esmu izgajusi cauri visam bakalauram saja programma (anglu filologija). No pieredzas saku - nenaciet uz so programmu, tas ir kaut kas briesmigs. Visa programma ir domata prieks tiem kam akademiska izglitiba un viss kas ar to saistits dzive ir galvenais. Pie visa piekasas, ir gruti nolikt eksamenus. Pirmaja gada Lingvistikas prieksmeta prof. Brede izsniedz 58 vai 62 (precizi neatceros) jautajumus un ir javelk bilete un jaatbild uz vienu vai diviem no tiem rakstiski. Un sada rakstisko eksamenu pieeja ir lielakajai dalai pasniedzeju. Gluzi ka piektaja klasite pantinu no galvas iemacities, tikai soreiz sanaka macities veselu gramatu no galvas vienam prieksmetam. Grupa kura es pati macijos studijas uzsaka aptuveni 35-40 cilveki no kuriem tikai 6 pabeidza, visi parejie atkrita, pec katras sesijas paliekot arvien mazak. Ja tomer gribat seit macities, rekinieties ar iegutiem mazvertibas kompleksiem un to ka jus nemitigi uzskatis par idiotu.

Tālāk par 2. kursu neizturēju,un paldies Dievam. Angļu filoloģija tādu iespaidu rada, bet akadēmiska izglītība nav tas pats, kas slikta un vienpusīga izglītība un augstprātīga attieksme pret studentiem.
bijusī studente
Viesis
Ievietots: 28. 06. 2011 [20:27]
Kristīne, neklausies. Šito kaut kādi caurkrituši studentiņi raksta. Angļu filoloģijas studijas ir ok, vienkārši daudziem, kas tur stājas nav ne mazākās sajēgas par to, kas ir filoloģija, un kas ir tas, ko viņi paši vispār grib. Tādus arī ātri vien atsijā...
es
Viesis
Ievietots: 29. 06. 2011 [21:33]
"bijusī studente" rakstīja:

Kristīne, neklausies. Šito kaut kādi caurkrituši studentiņi raksta. Angļu filoloģijas studijas ir ok, vienkārši daudziem, kas tur stājas nav ne mazākās sajēgas par to, kas ir filoloģija, un kas ir tas, ko viņi paši vispār grib. Tādus arī ātri vien atsijā...

Nevis atsijā,bet viņi paši aiziet,jo saprot,ka šādai izglītībai vērtības nav. Tie,kas centīgi un apzinigi, velk tos 4 gadus,tāpat kā es!icon_frown.gif Un ļoti nožēloju,ka jau pēc pirmās sesijas pati neaizgāju prom!
Tā lūk! Laikam šoreiz vairākuma viedoklis runā pats par sevi!
Marta
Viesis
Ievietots: 30. 06. 2011 [19:20]
Nu nezinu gan. Jā, rada šaubas nākotne, un dažkārt, studējot rodas iespaids, ka jāmācās ir daudz, BET ja tas tiešām interesē un ir arī radīta zināšanu bāze - neizkritīsi ne lingvistikā, ne citos priekšmetos. Reāli pirmais semestris vispār ir pat pārlieku viegls, otrais cita runa, bet ja ir vēlme un interese studēt - tiksi galā.
citrus
Viesis
Ievietots: 03. 07. 2011 [15:33]
"Kristīne" rakstīja:

Jau gandrīz gadu skaidri zinu, ka vēlos studēt tieši angļu filoloģiju, jo mani interesē tieši valoda kā tāda, nevis valodas pielietošana.
Bet ir vēl daudzi jautājumi, uz kuriem neesmu radusi atbildes.
1. Kā ir ar iespēju tikt budžeta grupā? Ar kādiem eksāmenu līmeņiem ir cerība iekļūt šajā grupā? Un ja nu es tomēr netieku, tad cik liela varbūtība ir iekļūt, piem., 2. kursā (cik noprotu, rotācijas princips pastāv)?
2. Tikai nesen uzzināju svarīgu faktu - to, ka lekcijas notiek angļu valodā un tas manī raisīja pamatīgas pārdomas. Cik viegli vai grūti ir `aprast` ar šo faktu un vai pasniedzēji (arī kursa biedri) ir saprotoši un izpalīdzīgi un paskaidro, ja kaut kas tomēr nav skaidrs?
3. Kādas ir nākotnes perspektīvas? Cik noprotu, tikai ar bakalauru es neesmu nekas, vai tiesa?
4. Kas vēl būtu tāds, kas man (kā topošajai studentei) būtu jāzin?
Un būtu jauki arī dzirdēt vienkārši subjektīvus viedokļus - tie reizēm ir tie labākai!
Paldies jau iepriekš ikkatram, kas veltīs mirkli sava dārgā laika, lai viestu manī skaidrību. icon_smile.gif

Šajā skolā puslīdz labi jutīsies tie, kas ar izcilām sekmēm un tie, kuru vecākiem ir ļoti biezi maki. No skolotajiem mīļumu un siltumu nesagaidīsiet. Pati tur esmu mācījusies.
Viesis
Ievietots: 06. 07. 2011 [23:58]
Cik pasniedzējiem šajā programmā angļu valoda ir dzimtā? Vai var būt drošs, ka tā ir angļu valoda, ko māca?
Viesis
Ievietots: 07. 07. 2011 [00:42]
"Viesis" rakstīja:

Cik pasniedzējiem šajā programmā angļu valoda ir dzimtā? Vai var būt drošs, ka tā ir angļu valoda, ko māca?

Tādu nav, vismaz man negadījās.
Viesis
Viesis
Ievietots: 11. 07. 2011 [15:39]
bļāviens, kur tad lai iet mācīties par bakalauru un tulku??
Pāriet uz lappusi
Iepriekšēja
2