| Autors |
Ziņojums |
|
ideja.
Viesis
|
|
Ievietots: 25. 05. 2012 [15:29]
|
Teoriju ļoti labi māca draugu autoskola (www.drauguautoskola.lv)
|
|
|
|
|
expert
Viesis
|
|
Ievietots: 25. 05. 2012 [16:55]
|
|
"ideja." rakstīja:
Teoriju ļoti labi māca draugu autoskola (www.drauguautoskola.lv)
kāda jēga no labas teorijas, ja to var iemācīties arī patstāvīgi? ir jāmeklē skola, kurā tevi mācīs labi braukt un nečakarēs, izspiežot naudu miljons braukšanām.
|
|
|
|
|
Elize
Viesis
|
|
|
|
|
SKarlis
Reģistrēts kopš: 24.09.2012
Ziņojumi: 20
|
|
Ievietots: 19. 03. 2013 [13:04]
|
|
Galvenais neiet uz tām autoskolām, kurās teorija ir ''it kā'' bez maksas vai ļoti niecīga.
|
|
|
|
|
Viesis
|
|
Ievietots: 09. 04. 2013 [11:48]
|
Ir reāli dzirdēts un lasīts, ka Mustangā instruktori ilgi notur pie sevis. Tur es tiešām neietu. Nezinu, kā tur ar teoriju...
Es teoriju mācījos grosā - bija puslīdz atsaucīgs pasniedzējs. Mācījos kārtīgi, jo naudu pa lieko tērēt negribēju - noliku skolas un csdd eksāmenu bez problēmām. Attiecībā uz teoriju arī es uzskatu, ka rezultāts vairāk atkarīgs no paša motivācijas un patstāvības, ne pasniedzēja. Tur vairāk paša loģiskajai domai ir nozīme. Un motivācijai atkārtot, lai neaizmirstas. Nē nu ir jau forši, ja trāpās iespēja mācīties pie pasniedzēja, kam vienmēr uz visu ir precīza atbilde kopā ar kādu humoriņu (lai paliek atmiņā), bet tad par tādu ir jāuzzin... Protams, vienmēr pirms pieteikšanās vērts painteresēties (ja ir iespēja) arī par paredzēto teorijas pasniedzēju un attiecīgi atsauksmēm.
Ar braukšanas instr. tajā pašā grosā bij kā bij - ka naudu instruktoram vajag, nojaust varēja labi. Noliku puslīdz ātri (apm. 3 mēn, braucu ~1x ned) un salīdzinoši lēti (pa vienu reizi - 1,5h - 10Ls = kopā ap 120 ls) tikai, pateicoties tam, ka paralēli mācījos braukt arī ar vecāku mašīnu. Citādi, domāju, būtu 3x dārgāk un ilgāk.
Jā, atsauksmes ir visvērtīgākās, tas ir fakts. Katrā skolā būs labi un ne tik labi pasniedzēji.
|
|
|
|
|
Viesis
|
|
Ievietots: 09. 04. 2013 [12:15]
|
"Viesis" rakstīja:
Ir reāli dzirdēts un lasīts, ka Mustangā instruktori ilgi notur pie sevis. Tur es tiešām neietu. Nezinu, kā tur ar teoriju...
Es teoriju mācījos grosā - bija puslīdz atsaucīgs pasniedzējs. Mācījos kārtīgi, jo naudu pa lieko tērēt negribēju - noliku skolas un csdd eksāmenu bez problēmām. Attiecībā uz teoriju arī es uzskatu, ka rezultāts vairāk atkarīgs no paša motivācijas un patstāvības, ne pasniedzēja. Tur vairāk paša loģiskajai domai ir nozīme. Un motivācijai atkārtot, lai neaizmirstas. Nē nu ir jau forši, ja trāpās iespēja mācīties pie pasniedzēja, kam vienmēr uz visu ir precīza atbilde kopā ar kādu humoriņu (lai paliek atmiņā), bet tad par tādu ir jāuzzin...  Protams, vienmēr pirms pieteikšanās vērts painteresēties (ja ir iespēja) arī par paredzēto teorijas pasniedzēju un attiecīgi atsauksmēm.
Ar braukšanas instr. tajā pašā grosā bij kā bij - ka naudu instruktoram vajag, nojaust varēja labi. Noliku puslīdz ātri (apm. 3 mēn, braucu ~1x ned) un salīdzinoši lēti (pa vienu reizi - 1,5h - 10Ls = kopā ap 120 ls) tikai, pateicoties tam, ka paralēli mācījos braukt arī ar vecāku mašīnu. Citādi, domāju, būtu 3x dārgāk un ilgāk.
Jā, atsauksmes ir visvērtīgākās, tas ir fakts. Katrā skolā būs labi un ne tik labi pasniedzēji.
Aizmirsu pieminēt arī to ka grosā ar braukšanu ir tāds āķis: tad, kad tu ej uz skolu pēc braukšanas kartītes ( tās, kur instruktors atzīmē nobrauktās stundas), viņi paprasa, lai tu samaksā "par 3 nodarbībām avansā" 30Ls skolai (vismaz pirms gada tā bija). Nu to it kā par drošības maksu oficiāli nosauc vai tml. Tas jau it kā būtu nekas, bet lieta tāda ka aizejot pie instruktora, tu vis nevarēsi pateikt "tagad gribu nobraukt savas 3 bezmaksas (tā viņi tās sauc ) braukšanas un tad tālāk maksāšu." Nē, tajā brīdī instruktors atklāj kārtis: tās 3 reizes, par kurām varēsi uz rokas nemaksāt par nodarbību (viņam), ir 3 pēdējās braukšanas reizes pirms eksāmena. Un tās jau, protams, tiek izvēlētas tikai tad, kad instruktors "uzskata" tevi par gatavu - jo redz šīs trīs braukšanas tad paliekot lai "kārtīgi sagatavotos/ nostiprinātos priekš eksāmena".
Nu, man, kam nauda apkārt nemētājas, 30 Ls lai nostiprinātu prasmes tad, kad kļūdu vairs nav un kad jau gribu uz eksāmenu, likās par daudz. Tāpēc vienreiz vnk pateicu, ka par šo reizi nemaksāšu, jo gribu "iztērēt" vienu no savām bezmaksas braukšanām. Viņš sāka skaisties, teica, ka tad jau mūsu ceļiem laikam jāšķiras utt... (tas jau nekas, ka tā ideja par 3 avansā apmaksātajām reizēm nekur reāli līgumā nav attiecināta tieši uz pēdējām braukšanām - vismaz es neatradu) Beigās palika tā, ka 1x "iztērēju" ātrāk un 2 palika uz beigām - lai nebūtu kašķa utt., attiecībā uz tām 2 neiebildu. Bet nu atmosfēru tas tiešām pabojāja.
Piedodiet, ka tik gari, bet šitais man likās tiešām svarīgi, ja neesi galīgi naudīgs.
Reāli tas manuprāt, izdomāts, lai cilvēkiem būtu mazāka vēlēšanās kaut ko iet un mainīt (piem, ņemt instruktoru no citas skolas!!), jo jau esi taču iemaksājis veselus 30 ls grosam.
Nezinu, vai citās skolās arī šitāda pieeja eksistē, būtu interesanti uzzināt.
|
|
|
|