Vislielākais burtu izmērs
Lielāks burtu izmērs
Burtu standarta izmērs
vai ļausim likvidēt VFF?
Autors Ziņojums
ruru
Reģistrēts kopš: 13.11.2004
Ziņojumi: 25993
Ievietots: 12. 11. 2009 [20:36]
Ceru, ka šodien saruna bija laba. icon_smile.gif
TaisniibasBabuuns
Reģistrēts kopš: 20.10.2009
Ziņojumi: 7
Ievietots: 12. 11. 2009 [20:50]
Skaidrs, ka Peiča kungs varēja atbildēt tikai to, ko varēja atbildēt.

To,ka LU vadības attieksme pret studentiem ir bijusi rupja, neziņojot savu "oficiālo"pozīciju ātrāk, kā par to tika rakstīts presē, viņš pateica pareizi.
Tāpat pareizi pateica, ka izņemot vēsturnieku un filozofu izlikšanu no telpām LU nekādus citus "taupības" pasākumus neplāno veikt- neskaitot protams, apkures optimizēšanu, kas uz šī fona izklausās vienkārši smieklīgi. un tas laikā- kad trīs vadošo LU amatpersonu algas ir ievērojami augstākas nekā veselas fakultātes telpu īres izmaksas. Nemaz nerunājot par tukšajiem LU īpašumiem....kuru piepildīšana ar ŗniekiem- gan jau kaut kad notikšot...

Vienīgais pozitīvais, ko Peičs daudz maz uzsvēra, bija tas, ka turpmāko apgraizīšanu gadījumā VFF varētu tikt nedaudz pasargāts, jo ietaupa LU 225 000 Ls, pretī nesaņemot neko.

Atliek pievienoties sanāksmes laikā izskanējušajam aicinājuma atbalstīt LSA akciju un iet ielās!
TaisniibasBabuuns
Reģistrēts kopš: 20.10.2009
Ziņojumi: 7
Ievietots: 13. 11. 2009 [20:12]
LU „dāvana” Latvijai vēsturiskajā jubilejā.

Aizbildinoties ar Lielmērķibeli, LU nolēmusi pārvietot Vēstures un filozofijas fakultāti, par to kā studenti, tā arī pasniedzēji pirmo reizi oficiāli uzzināja no laikraksta Diena 11.novembra numura. Skaidrs, ka apstākļi, ka fakultāte atrodas telpās, kas nepieder LU, ir dārgs prieks. Brīvības bulvāra 32. māja ir citas valsts struktūras- VNĪA īpašumā, kas no LU (arī kaut cik, bet saistīta ar Latvijas valsti) ik gadus par to iekasē 150-225 tūkstošus latu. Birokrātijas aparāts, no vienas valsts kabatas pārskaitot naudu citā valsts kabatā, ir sazēlis vareni kupls. Tas pat ilgu laiku tika pieņemts kā noticis un pieņemams fakts. Savukārt tagad, kad darba zaudēšanas Damakla zobens karājas virs katra, neviens neuzdrošinās runāt pretim LU vadībai.
Tas, ka šī ēka tika nodota apsaimniekošanā VNĪA nevis LU, bija sava laika likteņa ironija un valdības kļūda. Tomēr no šīs aritmētikas tagad cieš kā studenti, tā mācībspēki. Mācību semestra laikā pārcelt fakultāti no vienām telpām uz otrām un apgalvot, ka studiju kvalitāte no tā necietīs, ir vairāk kā snobiski. Tad jau tikpat labi varētu iztikt vispār bez patstāvīgām telpām, un, piemēram, laboratorijas īrēt no privātām firmām uz stundām, kad tas ir nepieciešams… cik tas izmaksātu un kādu studiju kvalitāti tas piedāvātu, ir viegli izsecināms.
Samazinoties valsts dotācijām, samazinājies arī pasniedzēju algu fonds, no LU pasniedzēji saņem tikpat daudz cik vidusmēra sētnieks Rīgā. LU rektoru un prorektoru algas (arī cita administratīvā personāla uzpūstais štats) tajā pat laikā sniedzas tūkstošos (tuvāk var iepazīties VID deklarācijās).
Skaidrs, ārkārtas situācijā arī jostas var pievilkt līdz ārkārtas līmenim, tomēr daudz dīvaināk šķiet tas, ka taupīt spiesti ir tikai vēsturnieki un filozofi. Arī citās LU ēkās telpu noslogojums svārstās no 30-50%, turklāt LU turpina uzturēt virkni īpašumu, kurus neizmanto vispār, piemēram, K. Morberga vasarnīcu Jūrmalā, kā arī vairākus īres namus Rīgā, un citus īpašumus, kuru izmantošana nav saistāma ar LU pamatdarbību. Turklāt vienas fakultātes radīts ietaupījums nekādi neietekmē šīs fakultātes budžetu- līdzekļi tiks novirzīti „kopējā katlā”, kur to izmantošana būs tikpat nepārskatāma kā iepriekš. Vēl nesenā pagātnē LU kļuva slavena ar miljonu vērtu liftu pie rektora kabineta, kuru praktiski neviens arī neizmanto.
Kas tas ir? Taupība taupības pēc, lai ievilktu ķeksīti, ka notiek „optimizācija”? Jebšu mērķtiecīgs genocīds pret humanitāro zinātni, pret vēsturniekiem un filozofiem, kas kādam kļuvuši neērti?
LU Vēstures un filozofijas studenti aicina izvērtēt LU „taupības” politiku, LU pārziņā nodot tos īpašumus, ko LU izmanto savām vajadzībām, bet LU atteikties no tiem, kuru izmantošana nav pētnieciska vai pedagoģiska. Taupības režīmu attiecināt vienlīdzīgi pret visām LU struktūrvienībām, nepieļaujot, ka viena fakultāte zaudē telpas, ko ir apdzīvojusi kopš savas pastāvēšanas, kamēr cita taupības vārdā tikai ieskrūvē ekonomiskās spuldzītes….

LU VFF studentu Revolucionārā komiteja
asdf
Viesis
Ievietots: 15. 11. 2009 [00:24]
Nedomāju, ka mācību kvalitāte cietīs, jo lekcijas, piemēram, filosofijā var lasīt arī zem koka, tāpēc ka nekāds tehniskais nodrošinājums nav vajadzīgs - tik vien, cik pasniedēja pierakstu mapīte. Un Mārstaļu iela tāču ir lieliska lokācija - pašā vecrīgas sirdī. Es gan jau esmu beidzis fakultāti, bet, ja vēl būtu students, tad man nekas nebūtu pretīm turpmāk doties mācīties uz Vecrīgu.
sofists
Viesis
Ievietots: 15. 11. 2009 [23:23]
Atcerēsimies draugi, ka nedzīvojam atīkajā Grieķijā, kur blakus citām antikvitātēm bija arī izcili klimatiskie apstāļi....tas tā- tiem, kas grib zem koka lekcijas klausīties un zem tilta kojas ierīkot.

Es gan negribu piekrist, ak die Alt Stadt ir labākā vieta Mācībām- ar visiem čurājošo britu zēnu un vieglas uzvedības "latviešu" meitenīšu kompānijām....Tur gan varēs neatejot no kases, atvainojos- neizejot no kroga pavadīt visu eksāmenu sesiju...cerams arī tam Dekāns nāks pretī un atļaus iekļūšanu fakultātes telpās tā paagrāk no rītiem, teiksim ap plkst 4.00-5.00- kad no krogiem iznes kritušos unklubos ierodas tikumības policija.

asdf rakstīja:

Nedomāju, ka mācību kvalitāte cietīs, jo lekcijas, piemēram, filosofijā var lasīt arī zem koka, tāpēc ka nekāds tehniskais nodrošinājums nav vajadzīgs - tik vien, cik pasniedēja pierakstu mapīte. Un Mārstaļu iela tāču ir lieliska lokācija - pašā vecrīgas sirdī. Es gan jau esmu beidzis fakultāti, bet, ja vēl būtu students, tad man nekas nebūtu pretīm turpmāk doties mācīties uz Vecrīgu.
vērotājs
Viesis
Ievietots: 16. 11. 2009 [12:28]
interesanti, ka ruru tagad nav ko teikt.....
Viesis
Ievietots: 19. 11. 2009 [18:19]
Vai jaunajā ēkā pietiks vietas visiem ?
ruru
Reģistrēts kopš: 13.11.2004
Ziņojumi: 25993
Ievietots: 19. 11. 2009 [20:16]
Visiem pietiks vietas.

Par nepamatotiem pārmetumiem man nav īsti ko piebilst.
Pāriet uz lappusi
Iepriekšēja
5