Trešdien, 21.septembrī plkst. 12.30, Ķengaraga ielā 8, konferenču zālē 1. Gints Kučinskis (FMF maģistrants) „ERASMUS semestris Vīnes Universitātē”, 2. Anna Borisova (FMF maģistrante) „Physics in Ljubljana”  

1. Gints Kučinskis (FMF maģistrants) „ERASMUS semestris Vīnes Universitātē” Erasmus studiju apmaiņas programmas ietvaros viena no augstskolām, uz kuru iespējams doties LU fizikas maģistra studiju programmas studentiem, ir Vīnes Universitāte Austrijā. Prezentācijā tiks stāstīts par semestra laikā Vīnē un Vīnes Universitātē piedzīvoto. Dažas no tēmām, par ko tiks runāts sīkāk:
  • Studiju un pilsētvide Vīnē
  • Apmaiņas studiju īpatnības
  • Izglītības sistēma Austrijā, tās īpatnības un konkurētspēja
  • Vīnes Universitāte, atsevišķu apgūto kursu tuvāks apskats
  • Iespaidi pēc atgriešanās Latvijā
2. Anna Borisova (FMF maģistrante)„Physics in Ljubljana” Piedalīšanās fizikas vasaras skolā Slovēnijā „Physics in Ljubljana”, kas saistīta ar eksperimentālajiem un teorētiskajiem fizikas aspektiem, tai skaitā cietvielu fizikā, notika no 16.07.2011. līdz 25.07.2011. Tanī pašā laikā tika apskatīti pamatmomenti fizikas izpētē, kas tiek bāzēti Ļubļanā, iepazītas izpētes un mācību iespējas Slovēnijā. Vasaras skolā piedalījās 20 dalībnieki no dažādām valstīm – Krievija, Ukraina, Polija, Rumānija, Latvija, Slovākija, Horvātija u.c. Dalībnieki iepazīstināja ar zinātnisko darbību savos institūtos un izpētes laboratorijās, vairāki rosināja uz sadarbību. Vasaras skolas programma iekļāva piedalīšanos semināros, lekcijās, laboratoriju apmeklējumos, kurus rīkoja Ļubļanas fizikas departamenta vadošie zinātnieki un pasniedzēji. Viņu semināri ļāva uzzināt daudz ko jaunu teorētiskajā fizikā, kā arī aktuālos momentus dažāda veida zinātniskajā pētniecībā. Programma iekļāva arī observatorijas apmeklējumu, kā arī notika tikšanās ar Nobela prēmijas ķīmijā ieguvēju 1996. gadā par fullerēna atklāšanu – Haroldu Kroto (Sir Harold (Harry) Walter Kroto). Dalība fizikas vasaras skolā ļāva iepazīties ar jaunām zinātniskām idejām, starptautiskām iespējām un interesēm fizikas uzdevumu risināšanas jomā, uzzināt aktuālos pētniecības virzienus, kā arī paplašināt savu redzesloku un gūt pieredzi.

Share