5.marta vakarā savstarpēju cīņu Studentu Basketbola līgā (SBL) aizvadīja abu valsts lielāko augstskolu komandas, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Universitāte. Aizvadot ļoti veiksmīgu spēli, LU pretiniekiem nedeva nekādas izredzes uz uzvaru, graujot ar 91-51. Uzvarētāju rindās 18 punkti Nika Saknīša kontā.

Latvijas Universitātes pārsvars tika audzēts jau no pirmajām spēles minūtēm, galvenokārt pateicoties lieliskajai precizitātei kā no pus tālās, tā arī tālās distances. Iespējams, tas vēl jo vairāk ietekmēja RTU basketbolistu pārliecību, jo spēlei netika pieteikts komandas līderis Toms Straudovskis, kurš jau vairakkārt šosezon ir pierādījis savu lietderību uzbrukumā. Pēc pirmās ceturtdaļas +10, 29-19. Vienīgo pretestību RTU spēja izrādīt vien spēles 3.ceturtdaļā, kad Latvijas Universitātei zaudēja vien ar 1 punktu (16-15), taču visā pārējā laikā pārliecinoši dominēja LU un rezultātā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 91-51. Lai arī izcīnīto atlecošo bumbu statistika ir visai līdzvērtīga (29-28), lielu nozīmi spēles iznākumā deva precizitāte metienos, kur, piemēram, Latvijas Universitāte realizēja 12 no 29 tālmetieniem, turpretī RTU – 1 no 11. Mūsējo rindās vissekmīgāk trejačus realizēja Niks Saknītis (4 no 7), kurš kopumā ar gūtiem 18 punktiem arī kļuva par spēles rezultatīvāko spēlētāju. 15 punktus guva Pēteris Rēķis, savukārt jāuzteic Armanda Ošiņa sniegums, kurš pēc ilgstošas prombūtnes saistībā ar veselības problēmām ir sekmīgi atgriezies – vispirms sestdien veicināja komandas uzvaru Aldaris LBL pret Valmieru un jau šajā spēlē atzīmējās ar 14 punktiem. Pēc spēles ierasti strikts bija komandas galvenais treneris Gunārs Gailītis, kurš nedaudz kritizēja spēlētāju individuālo sniegumu, kā arī norādīja uz rīt gaidāmās spēles nozīmi: ''Lai arī rezultāta starpība ir liela, tomēr varējām nospēlēt labāk. Īpaši tas attiecas uz trešo ceturtdaļu. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu un neizmantojām savas iespējas uzbrukumā. Arī dažu spēlētāju sniegums individuāli noteikti varēja būt labāks – lielāks pienesums komandai. Statistikas ailītēs tas ir labi redzams. RTU gan nespēlēja labākajā sastāvā, bet arī mums vēl bija rezerve Riharda Zēberga personā. Šis bija tikai pirmais solis šajā mikrociklā, lai aizsniegtos līdz iespējami augstākai vietai regulārajā turnīrā. Nākamā solās būt daudz smagāka cīņa pret LSPA. Mēs noteikti alkstam revanša par neveiksmi rudenī. Zinu, ka viņi šai spēlei gatavojas ļoti nopietni.'' Vakar SBL risinājās arī cita spēle, kurā RSU viesos uzveica Vidzemes Augstskolas komandu (57-77), līdz ar to mūsējiem, izcīnot uzvaru atlikušajās 2 spēlēs, iespēja pacelties uz kopvērtējuma 3.vietu. Jāpiebilst, ka spēcīgā LSPA komanda, ar kuru mūsējiem cīņa būs rīt, jāuzveic ar vismaz +14 punktu pārsvaru. Spēle Diagnostikas centra zālē sāksies 19:20.

 

05.03.2013., Diagnostikas centrs

Rīgas Tehniskā universitāte - Latvijas Universitāte

51-91

(19-29, 8-19, 15-16, 9-27)

RTU: Saušs 17, Zeltiņš 9, Aņisimovs 5, Jankovskis 5, Jančauskis 5, Avots 4, Pusilovs 4, Rudzis 2. LU: Saknītis 18, Rēķis 15, Ošiņš 14, Aizpurs 14, Eiduks 11, Lūsis 6, Brigmanis 5+6RP, Darģis 4, Bikše 2, Surgofts 2+7AB, Burkevics, Immers.   

Basketbola komandu Latvijas Universitāte atbalsta: Latvijas Universitāte, TelCom, Veselības centrs 4, Magnerot, Nike, Swedbank, Venden, Fotokalendari.lv, Digitālās Drukas Studija, Papyrus, Sportland, X-Power, KOTAI un Rīgas Olimpiskais Sporta centrs. 

Seko mums un uzzini pirmais:

      

Share