Klubu ziņas veido raidījums "Rakumi", kas skan ceturtdienās no 18.00-19.00. 15.maija raidījumā apskatīsim no 16. līdz 22.maijam paredzētos koncertus.

Klubos:

Ceturtdien, 16. maijā, plkst. 19.00 klubā „Nabaklab” sāksies Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursa „Hadrons 2013” finālistu koncerts. Konkursa finālam žurija izvirzījusi grupas „Brutal Christ” (LU Sociālo zinātņu fakultāte), „Dust Devil Drive” (LU Juridiskā fakultāte), „Mazie meža Dīvainīši” (LU Medicīnas fakultāte), „Nē” (LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte), „Oghre” (LU Fizikas un matemātikas fakultāte), „The Citizens” (LU Datorikas fakultāte un LU Ķīmijas fakultāte). Rezultātu paziņošana notiks no plkst. 22.00 līdz 22.30.  Vakara noslēgumā uzstāsies īpašie viesi pērnā gada konkursa finālisti grupa „Pyro Trees”, bet dejas nodrošinās Latvijas Universitātes radio NABA dīdžeji. Ieeja bez maksas.

Reiterna nama Mūzikas un Mākslas salonā gaidāms dziesminieka Goran Gora un viņa domubiedru koncerts „Satikšanās”. Koncerts būs kā stāsts par satikšanos, kā rezultātā rodas mūzika. Kad iespaidi satiekas ar iedvesmu, kad dzejnieks satiek komponistu, kad mūziķis satiek citu mūziķi un visbeidzot - kad mūzika satiek klausītāju. „Satikšanās” būs lirisks, intīms un gaišs koncerts, kas katrā atstās kādu nospiedumu. Vakara noslēgumā bārā „Bufete” gaidāma pianistes un dziedātājas Jussendo uzstāšanās soul mūzikas skaņās. Ieeja no plkst. 19.00, koncerta sākums 20.00. Biļetes uz pasākumu nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un pasākuma norises vietā pirms koncerta.

Plkst. 21.00  "Teātra bārā" konkursa "Izcīni savu vietu uz Teātra bāra skatus festivālā Summer sound 2013" ietvaros uzstāsies Rihards Bērziņš un Edgars B.. Pēc koncerta vakaru turpinās DJ Laika.

Klubā "Depo" 20 minūtes slavas – DEPO vēl nespēlējušu grupu koncertā uzstāsies apvienība Pīķis Brūcē (Hard rock, trash metal). Ieeja bez maksas.

Pasaules mūzikas krogā Bubamara uz autentiskas gruzīnu tautas mūzikas vakaru gaidīs viesi no Tbilisi – grupa Chveneburebi – vairāk nekā desmit gadus vecs kolektīvs, kura astoņi dalībnieki apveltīti ar krāšņajiem tautiskajiem dziedājumiem nepieciešamo plašo balss diapazonu un ir pieredzējuši tautas mūzikas instrumentu spēlmaņi. Koncertprogrammā ir dziesmas, ko ansambļa dalībnieki pierakstījuši regulārās pašu rīkotās tautas mutvārdu daiļrades vākšanas ekspedīcijās vai visos Gruzijas novados. Grupas nosaukums latviski nozīmē – savējie. Pēc gruzīnu viesu uzstāšanās par vakara turpinājumu rūpēsies DJ Ma.Be.

Melno cepurīšu balerijā uzstāsies apvienība Swedish Mobilia (experimental jazz, rock/ITA). Sākums plkst. 23:00, ieeja bez maksas.

 

Piektdien, 17. maijā, džeza un blūza bārā „Fire bar” koncertēs dāņu blūza grupa The Fried Okra Band, kas kopš grupas rašanās Dānijā kļuvuši atpazīstami, regulāri meklējot savu, atšķirīgu skanējumu un, lai arī viņu spēlētais blūzs rada asociācijas ar tādiem izpildītājiem kā Seasick Steve, „The black keys” un Toms Veitss, nav šaubu, ka grupa atradusi sev vien raksturīgu skaņu un mūzikas pasniegšanas manieri. Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bezrindas.lv.

Klubā "Nabaklab" koncertēs grupas DANNY LIPS (Somija - rock), THE EMPIRE STRIKES (Somija - rock'n'roll) un SANDIAS. Pēc koncerta mūziku atskaņos DJ Dambis. Klubs atvērts no 12:00; pasākuma sākums 21:00. Ieeja bez maksas.

Pasaules mūzikas krogā Bubamara gan atsevišķi, gan kopā uz pasaules mūzikas kroga Bubamara skatuves muzicēs krievu labāko mūsdienu roktradīciju iemiesotāju Čeļabinskas grupas Tomas frontmens Aleksandrs Samoiļenko un vietējā ska/ reggae/ rock'n'roll apvienība Sound Religion. Pirms un pēc koncerta ballīti griezīs DJ Džeroms.

Plkst. 21:00 kafejnīcā Leningrad uzstāsies grupa Canzone, kuras nosaukums tukojumā no itāļu valodas nozīme - dziesma. Šis 2009. gada sākumā Grīziņkalna apkaimē dibinātais kvintets savu daiļradi raksturo kā pusprofesionālu skārdrokgrupu ar sevišķi gaumīgu repertuāru un daudzšķautņainu mūziķu grupējumu ar cildenu mērķi - dzīvās mūzikas bliezienu.

"Fonoklubā" pie dīdžejaparātiem stāsies Uldis Rudaks. Sākums plkst. 22:00, ieeja bez maksas.

"Teātra bārā" ballīti iegriezīs DJ Jānis un Ģirts (Rock The Dance).

Klubā "Depo" notiks THE GREAT GATSBY Indie & JAZZ party. Ar lielu interesi sagaidām Buz Luhrman jauno filmu, jau iepriecinājušas dziesmas no filmas skaņu celiņa. Ir iemesls atcerēties dziesmas arī no citām viņa filmām, paklausīties līdzīgu mūziku, sajaukt to ar veciem džeza standartiem, malkojot tai laikā populārus kokteiļus. Ieeja bez maksas.

Krogā "Aptieka" mūziku atskaņos DJ Dīvs Reiznieks.

Plkst.22:00 Radošajā telpā „309.kabinets” Eiropas tūres ietvaros koncertēs pašmāju grupa „Parára”.  Ieejas maksa – ziedojums 1,5 LVL.

“Melno cepurīšu balerija” Cēsu indie pop apvienība “Franco Franco” aicina uz debijas EP “Color Me” prezentācijas koncertu. Ieeja bez maksas.

“Prison Bar” ar solo koncertu uzstāsies Hip-hop izpildītājs Edavārdi. Par mūziku rūpēsies Liepājas rezidents un bītu meistars NiklāvZ. Ieeja bez maksas, pasākuma sākums 23:00.

Klubā "Fontaine Palace" uzstāsies pašmāju ska grupa DESKALIGHTERS. Pirms un pēc koncerta par mūziku gādās DJ Enkurs. Sākums plkst. 23:00, ieejas maksa 1 Ls.

 

Sestdien, 18.maijā, klubā “Melnā Piektdiena” notiks Latvijas „Wacken Metal Battle 2013” konkursa pirmais pusfināls. Šajā vakarā uz skatuves kāps grupas Deodium, Rebel Riot, Slivers Cross, Nighttales, Amelia the Murderer un Asthma. Kā viesi pasākumā uzstāsies pašmāju Dry Decay. Koncerta sākums: 19:25. Ieeja no: 19:00. Biļetes varēs nopirkt kluba kasē. Biļešu cena: 2 Ls.

Klubā "Nabaklab" MUZEJU NAKTS koncertā uzstāsies grupa Oranžās Brīvdienas. Pasākuma sākums 21:00. Ieeja bez maksas.

Plkst. 21:00 uz "Teātra bāra" skatuves kāps grupa "RŪSA'', pēc koncerta vakaru turpinās DJ Dambis.

Klubā "Depo" notiks Goth-industrial deju pasākums PASSION PRICE - IV - „BATS and CATS”. Lielajā zālē no 23:00 goth-industrial / Darkwave / EBM / agrotech industrial / dark step mūziku piedāvās SOLJARKA / CHROMIUM / SINISTER. Mazajā zālē no 21:00 - 80-to / 90-to Gothic rock, death rock, rokabilly, horror punk atskaņos dīdžeji Narciss / Macabre / Raphael / SinBioFall. Kaķa vai sikspārņa tērpā ieeja bez maksas, pārējiem: 3 Ls, 2 Ls ar flaijeri no www.klubsdepo.lv, 1 Ls, ja esi atzīmējies facebook, ka dosies.

Klubā „Artelis” koncertēs dāņu blūza grupa The Fried Okra Band. Ieeja bez maksas.

Plkst. 21:00 Folkklubā Ala Pagrabs viesosies grupa no Gruzijas Chveneburebi, kuri prezentēs savas valsts tradicionālās kultūras mantojumu, izmantojot dažādas dziedāšanas manieres un tautas mūzikas instrumentus. Grupa klausītājiem piedāvās divas koncerta programmas: tradicionālās gruzīņu folkmūzikas koncertu un koncertprogrammu ar etnomuzikālām kompozīcijām, kuras ir veidojuši grupas dalībnieki, izmantojot bungas, taustiņinstrumentus, basģitāru.

Klubā „A Nice Place” uzstāsies Groove/Nu-Metal grupa no Krievijas Nu Nation un apvienība Awakening Sun no Lietuvas. Koncertu iesildīs grupa no Latvijas - Support. Ieeja klubā no 20:00.

Bārā Chomsky koncertēs instrumentālās mūzikas grupas Swedish Mobilia no Itālijas. Grupas radītajai mūzikai nav novilktu žanru robežu, bet to varētu ievietot starp džezu, mūsdienu klasisko mūziku un eksperimentālo rokmūziku. Instrumentu trīsvienību - ģitāru, basģitāru un bungas - papildina elektronika. Īpaši koncertam Rīgā tās sastāvam pievienosies itāļu saksofonists un komponists Stefano Ferians. Pasākuma programmu papildinās instrumentālās mūzikas grupa Marta Migla no Rīgas. Tās sākums meklējams ap 2005. gadu. Ar laiku veidojās savs skanējums, sākās eksperimenti ar ģitāras atbalsīm un mēģinājumiem "ielēkt ritmā". Koncerta sākums plkst. 21:00, ieeja bez maksas.

Plkst. 21:30 kafejnīcā Leningrad ar akustisko programmu uzstāsies uz pašmāju Ska skatuves jau stabilu vietu iemantojusī grupa Mango, kas vēl tikai pērnā gada novembrī laida klajā mazalbumu "Life Long Contract".

Uz "Fonokluba" skatuves kāps vietējā indie grupu Franco Franco un pie DJ pults arī vietējie - Curly Heads. Sākums plkst. 22:00, ieeja bez maksas.

Uz pasaules mūzikas kroga Bubamara skatuves – dzīvsvarā mērot – Latvijas vissmagākā rokgrupa Adamsu famīlija dārdinās dziesmu par rūķiem un citus autoru un klausītāju iecienītus panka, blūza un vienkārši ievērojama alkohola daudzuma iespaidā radušos roka gabalus. Pirms tam un visas nakts garumā par ballīti rokmūzikas noskaņās rūpēsies DJ Susis.

Melno cepurīšu balerijā uzstāsies apvienība Klibs Taurenis (acoustic rock). Sākums plkst. 23:00, ieeja bez maksas.

Klubā "Fontaine Palace" uzstāsies grupas DANNY LIPS (fin - rock), THE EMPIRE STRIKES (fin - rock'n'roll), Nils Īle & AFRO AMBIENT. Pirms un pēc koncerta par mūziku gādās DJ Lime. Sākums plkst. 23:00, ieeja bez maksas.

 

Trešdien, 22. maijā, plkst. 21:00 "Teātra bārā" koncertēs Tim Holehouse (UK) un Rihards Lībietis.

Share