Sestdien, 21.oktobrī plkst. 12.00 LU Botāniskajā dārzā notiks otrā lekciju cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” nodarbība “Ārstniecības augi: imunitātes stiprināšana”. Lekciju vadīs sertificēta farmaceite un ārstniecības augu speciāliste Anita Liberte.

“Daba mums ir dāvājusi tik daudzas iespējas, kā sev palīdzēt! Ir tikai jāiemācās tās izmantot. Lekciju cikla mērķis ir iedrošināt cilvēkus plašāk lietot ārstniecības augus un rūpēties par savu veselību pēc iespējas dabiskāk,” norādījusi lekciju cikla vadītāja Anita Liberte.

Lekcijā pievērsīsies tēmai, kas aktualizējas ik rudeni – imunitātes stiprināšanai. Imunitāte ir organisma neuzņēmība pret slimību baktērijām, dažādām indēm un svešķermeņiem. Jo cilvēkam spēcīgāka imunitāte, jo mazāks saslimšanas risks.  Imunitāti iespējams stiprināt visdažādākajos veidos, tai skaitā arī ar ārstniecības augiem un dažādiem augu valsts produktiem.

Lekcijā ārstniecības augu speciāliste Anita Liberte pastāstīs, kuri Latvijā sastopami augi visefektīvāk palīdzēs stiprināt imunitāti un kā tie pareizi lietojami. Klausītāji apgūs arī vienkāršas, mājas apstākļos īstenojamas, receptes ēdienkartes dažādošanai un veselības stiprināšanai. Lekcijā būs iespējams arī uzdot sev aktuālos jautājumus par imunitāti un tās stiprināšanu.

Nākamās cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” lekcijas notiks:

Sestdien, 28.oktobrī plkst. 12.00 “Ārstniecības augi: elpceļu saslimšanas”

Sestdien, 4.novembrī plkst. 12.00 “Ārstniecības augi: mieram un veselīgam miegam”

Dalībai lekcijā jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai aizpildot pieteikuma anketu šeit:  goo.gl/SN3Sc. Dalība lekcijā, iegādājoties LU Botāniskā dārza ieejas biļeti, bez papildus samaksas. Pulcēšanās lekcijai notiks Palmu mājas vestibilā.  Lekcijas aptuvenais garums – 90 minūtes.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, , studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40, gimenēm (2 pieaugušie un 1 skolēns) – EUR 7.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

 

Share